Els dos púgils, en el pesatge

Fot-li, Sandor!

2 minuts de lectura
El món de la boxa a Catalunya es debat entre dues tendències. Hi ha un arrelament profund entre afició o encuriosits que és fins i tot partisana del “qualsevol passat va ser millor que l’ara”. Una mena d’auto-aflicció pel fet que el que havia arribat a ser esport quasi de capçalera avui en dia sigui un més de la família dels minoritzats. Hi ha aquesta certesa. Hi ha el tòpic estès del “ja no es fan vetllades com les d’abans”.

Però també hi ha una altra realitat. Que no esmena la totalitat però sí que oposita la ordinalitat, posa en valor el talent que sí que tenim i s’emociona amb combats com el d’aquesta tarda.

Potser els pessimistes que s’imaginen tota la bona boxa catalana en blanc i negre els convé parar l’orella. Resulta que a casa nostra tenim un barceloní que és la pera. Sandor Martín és el campió d’Europa actual del pes superlleuger i aquest dijous, al Pavelló de la Vall d’Hebron, mirarà de revalidar el títol continental. El barceloní tindrà com a oponent a Joe Hugues, que va aconseguir també proclamar-se campió d’Europa el novembre del 2018. Fort físicament, aquest anglès de 29 anys, li posarà les coses difícils a Sandor Martín, adverteixen les prèvies de la gent que realment hi toca.

Un combat en defensa del títol europeu. Què més es pot demanar?

Pas previ al títol mundial?

El púgil català espera revalidar un títol que va aconseguir el 27 de juliol d’aquest 2019 contra l’italià Andrea Scarpa al Pavelló Poliesportiu Municipal Francisco Calvo de Barcelona. El del Nou Barris, de 26 anys, suma un total de 35 victòries (13 d’aquestes abans del límit) i dues derrotes en la seva carrera professional.

Si Sandor Martín aconsegueix de nou el títol europeu té clar que serà el moment d’intentar ser campió del món de cara al 2020.

Més títols en joc

En la vetllada, que serà la primera organitzada a la ciutat comtal per Matchroom Boxing Spain, Opi Since 82 i la plataforma DAZN –que en la seva amalgama d’esports a la carta està apostant fort per la boxa, assegurant un ressò que fins ara segurament no es tenia–, també es posaran en joc el títol europeu del pes Welter i el títol espanyol del pes Lleuger, així com altres cinc combats professionals.

Els altres títols en joc
  • El rus David Avanesyan defensarà el seu campionat Welter davant el mallorquí José del Riu.
  • El malagueny Samuel Molina farà el propi amb el títol de pes Lleuger davant el barceloní Iván Tomás.
  • Avaneyan, excampió mundial (WBA), defensarà el títol que va aconseguir davant el bilbaí Kerman Lejarraga el passat 30 de març (KO en el novè assalt) i que va defensar de nou davant ell, el passat 28 de setembre, vencent per KO en el primer assalt.