Més enllà del home run

1 minut de lectura
És juliol i, a part del ciclisme i mundial de natació, la majoria de competicions esportives tot just comencen les seves pretemporades. Aquest no és el cas del beisbol que, tot just, comença a apropar-se a la part decisiva de la seva temporada, l’octubre.

I com explicàvem en un article anterior, el beisbol es mou a cop de home run, és per això que, a la Fosbury, hem buscat els cops més llunyans de la història per fer-ne un top 5. Això sí, dels que se’n tenen registres reals.

Així doncs, comencem, i amb doble empat a la quarta posició!

4b. Adam Dunn, 163 metres (2004)

El 10 d’agost de  2004 Adam Dunn, dels Cincinnati Reds, va enviar un cop perfecte més lluny del que fins i tot la realització podia imaginar. I l’America’s Ball Park de la ciutat d’Ohio ho va celebrar tal com es mereixia.

 

4a. Willie Stargell, 163 metres (1978)

En aquest cas hem d’anar força més enrere, al 20 de maig de 1978, quan l’outfielder dels Pittsburgh Pirates, Willie Stargell, enviava la pilota el més lluny que s’havia vist mai al Montreal Stadium, quan la ciutat canadenca encara tenia els seus Montreal Expos.

3. Reggie Jackson, 164,3 metres (1971)

A l’All Star Game de 1971, tothom va quedar meravellat quan el jugador dels Oakland Athletics, Reggie Jackson, també conegut com Mr. October -pel nivell demostrat durant els playoffs-, enviava un cop duríssim que hagués bandonat el Tiger Stadium de Detroit si no fos perquè va impactar amb un transformador del sostre. Una autèntica bogeria.

 

2. Mickey Mantle, 172,2 metres (1953)

El mític jugador dels New York Yankees, Mickey Mantle, va passar a la història quan el 17 d’abril de 1953 va enviar un cop que marxaria del Griffith Stadium de Washington. Una potència de cop desmesurada que era el terror dels pitchers rivals.

De fet, és un dels pocs jugadors capaç d’enviar una pilota fora del Yankee Stadium. O, 10 anys més tard, fer-ho a Kansas City on, inicialment, es va considerar que la pilota havia volta més de 220 metres. Posteriorment, però, les estimacions es van tornar una mica més austeres: 153 metres.

 

1. Babe Ruth, 175,2 metres (1921)

I en primera posició només hi podia ser el millor jugador de tots els temps: Babe Ruth. D’ell se’n parla que havia estat capaç d’enviar la pilota per sobre dels 180 metres, però el registre més espectacular data del 1921 quan, en la seva segona temporada als Yankees, va ser capaç d’enviar-la fora del Tiger Stadium, conegut com a Navin Field en aquell moment.

Però, és clar, d’un jugador capaç de registrar 714 home runs al llarg de la seva carrera, fa creïbles les llegendes més increïbles.

Babe Ruth amb els Yankees – Wikimedia Commons