Inglewood, el nou centre esportiu de Los Angeles Els Clippers anuncien el seu nou pavelló a la ciutat angelina, sumant-se al vell Forum i al nou Los Angeles Stadium

Fa quatre anys, Los Angeles no tenia futbol americà, els Lakers i els Clippers compartien pavelló i Inglewood només era recordat per tenir-hi el pavelló on els Lakers hi van jugar durant més de 30 anys. Al 2019 tot ha canviat radicalment.

Per començar, ara mateix la ciutat compta amb dues franquícies de la NFL, els Rams i els Chargers. A més a més, les dues, semblen estar en un excel·lent estat de forma. Fins i tot els Rams van participar a la passada Super Bowl d’Atlanta.

Los Angeles Stadium at Hollywood

Precisament, una de les condicions perquè Los Angeles tornes a tenir franquícies de la NFL era construir un nou estadi, així doncs, junt amb la lliga es va aprovar la construcció del nou Los Angeles Stadium at Hollywood Park a Inglewood.

Disseny futurista de l’estadi. – Los Angeles Chargers

Just un carrer sota el vell Forum, on van veure-hi estrelles com Karem Abdul Jabbar, el nou estadi de 73000 espectadors obrirà les seves portes al 2020. I al seu voltant, tot un enorme complex d’entreteniment i la nova seu dels mitjans de la NFL.

Una nova dimensió a uns terrenys que allotjaven un vell circuit automobilístic. Per descomptat, tota la zona amb un disseny arquitectònic completament futurista i pensant en la comoditat de l’espectador en una ciutat tan calorosa com Los Angeles.

Clippers Arena

Però encara faltava la cirereta del pastís quan, ahir, el propietari dels Clippers, Steve Ballmer, anunciava que al 2024 tindrien el seu propi pavelló, abandonant definitivament l’Staples Center -comprensible que els clips no volguessin jugar a la seu de les grapes, d’altra banda-.

La Clippers Arena, també de disseny futurista, es situarà just per sota el recinte del Los Angeles Stadium, convertint la zona en, probablement, l’àrea esportiva més moderna de tot el món.

Els Jocs de Los Angeles 2028 a l’horitzó

Per si fes poc, la ciutat californiana va ser escollida pel COI el 13 de setembre de 2017 com a seu dels Jocs Olímpics del 2028 -sumant-se a Londres i París com les altres dues ciutats que hauran albergat 3 Jocs Olímpics diferents. En el seu cas, les altres dues edicions són el 1932 i el 1984-. Los Angeles aprofitarà moltes de les seves instal·lacions existents per les competicions, així com les ja programades per inaugurar-se.

Vista de la nova Clippers Arena en primer pla, amb el Los Angeles Stadium en segon terme i el Forum d’Inglewood al fons – @LAClippers

Això ens portarà a veure com el Forum serà la seu de les proves de gimnàstica i el Los Angeles Stadium ho serà de varis partits de futbol, així com una de les cerimònies dels Joc Olímpics. Només ens queda saber si la nova Clippers Arena també tindrà lloc dins del programa dels Jocs, en el renéixer d’Inglewood.

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!