Com ensenyar als infants els fonaments de colpejar una pilota de beisbol?

3 minuts de lectura

Fins i tot els jugadors professionals de beisbol podrien confirmar que colpejar una pilota de beisbol, un cop darrere l’altre, és una de les tasques més complicades de l’esport. I és que fins i tot quan la pilota és llançada al mateixa lloc una i altra vegada amb una màquina llançapilotes, el nerviosisme pot canviar com afrontem la batuda. El llançament d’un pitcher real, i les formes diferents que té de llançar la pilota, augmenten encara més la dificultat de l’exercici.

No obstant això, si s’aprenen els conceptes fonamentals, estareu en disposició de batre la pilota de beisbol amb aplom. Feu una ullada.

Com colpejar una pilota de beisbol

Primer pas: la posició

En primer lloc, cal aprendre a situar-se correctament a la zona de batuda. Si sou un jugador dretà, us heu de situar a la banda esquerra d’aquesta zona. Si sou esquerrans, la vostra elecció òptima serà a la dreta.

En segon lloc, cal determinar quin dels ulls exerceix com a dominant. Per determinar-ho, situeu el bat de beisbol a una distància de 6 metres. Després, esteneu el braç davant vostre i aixequeu el dit polze de manera que enterboliu la vista de l’objecte. Tot seguit, per torns, tanqueu un ull i deixeu obert l’altre. L’ull que us permetrà veure el bat de forma més nítida és el dominant. A partir d’aquí, trieu la vostra postura, depenent de la vostra comoditat.

El següent pas és aprendre a mantenir el bat en la posició correcta. Per fer-ho, assegureu-vos que la zona d’adherència està entre els vostres dits i no entre el palmell de les mans. Si sou dretans, és imprescindible que el palmell de la mà dreta apunti cap amunt i que el palmell de la mà esquerre apunti cap avall. Òbviament, per als batedors esquerrans, cal fer exactament el contrari.

Finalment, cal aprendre a alçar el bat. Heu de doblegar els colzes i empènyer el colze que queda al darrere cap amunt, fins que quedi alineat amb l’espatlla. Encara més important: els colzes haurien d’estar entre 15 i 20 centímetres allunyats del teu cos. I l’espatlla posterior hauria de quedar a 45 graus per sota el bat.

How-to-Hit-a-Baseball

Segon pas: com cal moure el bat de beisbol?

Hi ha set passos perfectament dissenyats per moure el bat que t’asseguren que acabaràs impactant la bola de forma correcta. Fem un breu repàs de tots ells:

1 – Heu de mirar la pilota. Quan el llançador ja l’ha deixat anar, manteniu una posició ferma, no moveu el cap i fixeu la mirada en la pilota que s’apropa.

2 – El pes del vostre cos ha de recaure sobre la cama del darrere (la de suport), fins al punt que aquesta cama de darrere i l’espatlla estan perfectament alineades. Tot seguit, després d’aixecar el peu capdavanter, feu una petita passa cap al llançador.

3 – Heu de mantenir estable la cama que tens al davant. En cas que percebeu una posició incòmoda o molèsties al genoll, doblegueu-lo lleugerament.

4 – Quan esteu a punt de fer el gir, aixequeu el taló del darrere. Al mateix moment, hauríeu de desplaçar el pes del vostre cos cap a la cama que teniu davant. Això permetrà afegir molta més potència al vostre moviment.

5 – Per assegurar la màxima velocitat en el moment de batre la pilota, moveu el cos sencer, inclosos els malucs. En aquest moment, hauríeu de tenir els colzes doblegats i plegats a tocar del vostre cos.

6 – Quan estigueu a punt de batejar, assegureu-vos que el bat de beisbol està situat en una línia imaginària paral·lel al terra. De la mateixa manera, assegureu-vos d’aconseguir la posició més plana possible en la trajectòria de la pilota. Per a assolir un bon cop, intenteu colpejar la pilota amb el “Sweet Spot” del vostre bat. (N’hi ha que l’assenyalen i, en cas que no sigui així, podeu consultar estudis que analitzen el millor lloc per a l’impacte).

7 – Finalment, colpegeu la pilota seguint el moviment del vostre cos. És senzill: heu de colpejar la pilota quan el vostre cos us ofereix la posició més poderosa per fer un millor llançament.

* Article de Gina D.Ashcraft publicat originalment a Groundreport.