Catalunya i Euskadi de softbol s’enfronten per partida doble

1 minut de lectura

Els propers dies Catalunya no només competirà en futbol sala. La selecció catalana de softbol també participarà en un doble duel amistós que visitarà Montjuïc el dissabte (11:ooh) i Viladecans el diumenge (10:00h). Les rivals de les jugadores dirigides pel tècnic Xavier Civit seran les integrants de la selecció d’Euskadi. Aquesta sèrie amistosa serà el retorn de la selecció absoluta d’aquest esport, que té ganes de seguir competint en altres cites en els propers mesos.

La convocatòria de 16 jugadores és un reflex del bo i millor del softbol català. Entre les seleccionades, totes elles del CBS Sant Boi (9) o del CB Viladecans (6) amb l’excepció de la jugadora del Projecte Softbol Gavanenc Raquel Moncho, en destaquem el nom de Roser Jonàs. Fa pocs dies va recollir el premi a la millor jugadora de 2016 en una gala organitzada per la Federació Catalana de Beisbol i Softbol. Cal dir que ja s’havia endut el guardó el 2015.

Les juvenils fan una passa endavant

Algunes de les protagonistes del Campionat d’Europa Juvenil de l’estiu passat fan el salt a la selecció absoluta. És el cas de la prometedora jugadora del CBS Sant Boi Alícia Rodríguez, que ja va penjar-se el bronze a la Copa d’Europa amb el primer equip del Baix Llobregat. De fet, Rodríguez va ser una de les grans protagonistes de la Selecció Catalana Big League. Aquest combinat es va proclamar campió d’Espanya el 2016. Tenien un equip format per jugadores d’entre 15 i 19 anys i Rodríguez va ser escollida com a millor llançadora del campionat.

La convocatòria també inclou tres promeses a les files del Viladecans: Laia Ibañez, Paula Serrano i Ivette Espin. Una bona oportunitat per veure a casa nostra dos bons partits de softbol amb la participació de les millors jugadores del país.

softbol