Marc Gasol, el president del Girona

3 minuts de lectura
El pivot de Memphis Grizzlies aprofita l’estiu per donar un nou impuls al bàsquet gironí.

L’estiu de 2006 Marc Gasol va fer el salt de qualitat decisiu que l’ha portat anys més tard a ser un dels pivots més ben pagats de la NBA. Aquell mundial del Japó, erigit en la carta sorpresa de Pepu Hernández, va tenir continuïtat en la seva etapa gironina. 2 anys lluny d’Ivanovic on va passar a ser un jugador de rotació al millor jugador de l’ACB. Aquella transformació única a les files d’Akasvayu van crear un vincle fortíssim entre el de Sant Boi de Llobregat i Girona. Establert a Memphis i consolidat com un jugador de nivell All Star en Marc ha pensat molt en Girona durant la darrera dècada. L’any passat va anar més enllà i va portar la seva escola de bàsquet a un projecte comú amb el Sant Narcís que promet fer-la grossa ben aviat, també, a l’elit.

L'equip U15 del bàsquet Girona, campió de Catalunya
L’equip U15 del bàsquet Girona, campió de Catalunya

L’equip EBA que va acabar la temporada 2017/2018 en tercera posició del seu grup viu aquests dies pendent de les renovacions i les noves arribades que han de permetre créixer el conjunt tant a la pista com als despatxos. Marc Gasol, president sòlid i respectat del Bàsquet Girona, ha tornat a fer un cop de timó aquest estiu i ja té el director general que buscava per disposar d’una estructura professionalitzada i fer front als nous reptes de l’equip sènior. Entre ells, un d’important: iniciar una nova etapa a la LEB plata, la tercera divisió del bàsquet estatal.

Un salt endavant

Aquesta temporada la LEB plata creix de forma considerable, augmentant de 16 a 24 el nombre d’equips participants en una nova remodelació d’una Federació espanyola que pràcticament cada estiu cerca un model guanyador per a les lligues LEB. Amb espai disponible, el Bàsquet Girona es va moure per aconseguir una plaça i després de confirmar el salt endavant havia de conformar una plantilla digna per a la nova categoria. Lluny de les extravagàncies d’Akasvayu, el bàsquet Girona es fa fort des de la base i des de l’etapa formativa, que ha retornat la il·lusió per aquest esport en una ciutat de llarga tradició per les cistelles.

Leo Cizmic (1998), un dels fitxatges estrella del bàsquet Girona
Leo Cizmic (1998), un dels fitxatges estrella del bàsquet Girona per a l’equip sènior

Amb alguns jugadors claus de la temporada passada renovats en primer terme, el club ja ha anunciat cinc incorporacions (les dues darreres, aquest mateix mes de setembre). Dos jugadors que provenen de la lliga LEB Or i un altre que arriba directament de ser un dels grans protagonistes d’una universitat modesta de la NCAA es complementen amb jugadors d’EBA o de Copa Catalunya amb ganes de fer progressar les seves carreres. Un equip jove que tornarà a estar governat des de la banqueta pel veterà Quim Costa, el tècnic que fa més de dues dècades capitanejava el rumb del Valvi Girona a l’ACB.

Marc Gasol, una estrella implicada

Amb la feina als despatxos molt avançada, Marc Gasol ha decidit donar un impuls a l’inici de temporada anunciant la seva presència a l’entrenament obert que l’equip farà aquest dijous a Fontajau abans de marxar cap als EUA per començar la pretemporada amb els Grizzlies. Serà la segona oportunitat per als gironins per veure en directe el joc de Gasol després que liderés amb el seu germà Pau un partit benèfic que va comptar amb altres estrelles de la NBA i de l’ACB en un pavelló ple a vessar per gaudir d’un esdeveniment d’aquesta magnitud.

Marc Gasol tindrà feina per liderar els Grizzlies fins als playoff de la NBA
Marc Gasol tindrà feina per liderar els Grizzlies fins als playoff de la NBA

El Bàsquet Girona està preparat per afrontar un nou repte. Arriba l’hora de tornar a gaudir de bàsquet masculí d’alt nivell a Fontajau. El femení, amb el projecte de l’Uni Girona, ja fa anys que viu una etapa de gran esplendor a l’estat espanyol i a les competicions europees. La plantilla engresca i el president governa des de l’exili. Una mostra més que Marc Gasol, més enllà de l’esport d’elit, i com ja vam veure aquest estiu acompanyant una de les missions de rescat d’Open Arms, és una persona amb un compromís nítid per intentar donar un cop de mà als projectes que considera que valen la pena.