Un centenar de participants jugaran el campionat pioner per a recuperar la pilota grossa

2 minuts de lectura
Divendres passat 31 d’agost, va ser presentat el I Campionat de Pilota Grossa que organitzen els Ajuntaments de Confrides (L’Abdet), el Genovés, Ondara i Parcent, amb la col·laboració de la Coordinació de Pilota Valenciana de la Direcció General d’Esport i la Federació de Pilota Valenciana.

La presentació va tindre lloc al Museu de la Pilota del Genovés, i abans es va celebrar la jornada classificatòria de categoria cadet. A la presentació del I Campionat de Pilota Grossa van assistir el Coordinador de Pilota Valenciana de la Generalitat Valenciana Sebastià Giner; els Alcaldes del Genovés i d’Ondara, Pere Revert i José Ramiro; així com Regidors d’Esports dels municipis organitzadors i jugadors de pilota grossa.

pilotagrossa

L’Alcalde del Genovés, Pere Revert, va expressar l’agraïment del seu Ajuntament per poder col·laborar en este primer campionat, afirmant que la “pilota grossa és una modalitat que no cal deixar perdre, i crear este trofeu és una manera de fomentar-la”, recalcant que sempre “estarem al costat de la pilota.”

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va expressar la seua satisfacció perquè Ondara forme part d’este torneig, i va destacar el fet de que la final es jugue a Ondara, afegint, també com a aficionat, “la importància que es puga recuperar aquesta modalitat de pilota, el joc que de la qual és molt fàcil, perquè no es perda aquesta modalitat.

El Coordinador de Pilota Valenciana de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner, va agrair als ajuntaments de Confrides (Abdet), el Genovés, Ondara i Parcent la seua participació i implicació, destacant la labor dels alcaldes, regidors i tècnics, que s’han bolcat en l’organització. Va recordar que la modalitat de pilota grossa fins ara no havia tingut cap campionat oficial, i d’esta manera “se li dóna el valor que toca”. Va destacar que, malgrat ser la primera edició del campionat, s’ha aconseguit un centenar de jugadors i jugadores.

44449479271_9bd7e3af54_z

Un total de 39 equips i de 100 jugadors i jugadores participaran en este primer campionat de Pilota Grossa. Els equips jugaran per categories: cadet (fins a 16 anys), sèniors (sense límits d’edat), veterans A (de 40 a 60 anys) i veterans B (a partir de 61 anys). Es jugarà amb el format de seus i eliminatòries al llarg d’este mes de setembre.

El cap de setmana del 9 de setembre, es jugarà a les quatre seus (L’Abdet, el Genovés, Ondara i Parcent) la jornada prèvia de totes les categories. El cap de setmana següent, el del 16 de setembre, serà l’Abdet la seu on es jugaran els quarts de final de totes les categories coincidint en la fira gastronòmica anual del poble. A continuació, el cap de setmana del 23 de setembre, seran les semifinals a Parcent, on també hi haurà una partida de raspall femení dins de la programació de la fira de la dona. I per a culminar, el cap de setmana del 29 de setembre es jugaran les finals a Ondara, on també hi haurà una partida de raspall adaptat al trinquet municipal.

Voleu veure una partida de pilota grossa?

El Club Pilota Parcent va organitzar un torneig d’aquesta modalitat el 2014:

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!