‘Irrepetible’, el documental que explica les proeses del TDK Manresa

1 minut de lectura
Amb motiu del 25è aniversari de la victòria de la Copa del Rei del TDK Manresa l’any 1995, amb aquell triple decisiu de ‘Chichi’ Creus, el programa de Movistar Plus, Informe +, ha elaborat “Irrepetible”, un breu documental que recorda com van ser i com es van forjar els anys gloriosos que va viure el club bagenc durant la dècada dels 90 del segle passat.

Segurament, l’aspecte més interessant del documental són aquells fets previs a l’arribada dels èxits. Un seguit d’episodis que van anar passant en els anys anteriors a les victòries, desconeguts pels més joves, i que serveixen per entendre com es van cimentar les bases de les futures victòries.

El més interessant del documental són aquells fets previs a l’arribada dels èxits

Començant pel testimoni de George Gervin, escorta nord-americà seleccionat com un dels 50 millors jugadors de la història de l’NBA, que va aterrar a Manresa l’any 1989 per ser l’estrella d’un equip que aleshores lluitava per no baixar de categoria. Recordant episodis dramàtics com la mort de Pep Pujolràs, capità de l’equip, en un accident de trànsit; o bé esperançadors, com ara la construcció del pavelló Nou Congost.

I, centrant-se, sobretot, en la figura de ‘Chichi’ Creus, explicant com l’arribada d’un base de 37 anys va catapultar el TDK cap a fites que ni s’havien somiat. El testimoni de Creus és un dels més rellevants d’un documental que també incorpora els records de jugadors de l’època com ara Joan Peñarroya, Jordi Singla o Roger Esteller. També el dels entrenadors Pedro Martínez, Salva Maldonado, Ricard Casas i Luis Casimiro.

La part que entra a parlar de la victòria de la Copa, primer, i de la Lliga, uns anys després, és potser la més fluixa d’un documental al qual li falten minuts per centrar-se més detingudament en els anys dels èxits, que passen en un vist i no vist. Tot i així, es tracta d’una gran ocasió nostàlgica perquè els més veterans revisquin l’època del TDK i perquè els més joves descobreixin com un dels equips amb el pressupost més baix de l’ACB va poder aconseguir una fita que avui dia segueix sent del tot històrica.