Catalunya torna a competir a casa 9 anys després La selecció femenina de bàsquet s'enfrontarà amb Montenegro a Fontajau

Fontajau acull aquest divendres el retorn de la selecció catalana femenina de bàsquet a l’escena internacional.

Ja fa 6 anys que Catalunya es va reunir per darrera vegada per afrontar la 5a Copa de les Nacions de bàsquet a Galícia. D’allà va tornar amb el títol de campiona en una darrera cita que ja queda molt llunyana en el record dels aficionats. Després de picar pedra des de fa un bon grapat de mesos, fa poques setmanes la Federació Catalana de Bàsquet va anunciar públicament que aquest 2018 la selecció tornaria a jugar. El rival serà Montenegro.

SORTEGEM ENTRADES! Oferim 10 entrades dobles gratuïtes als lectors de La Fosbury. Només cal que envieu un correu electrònic a club@fosbury.cat. Com sempre, tindran prioritat els membres del Club Fosbury.

Un retorn molt esperat que se celebrarà a Girona per celebrar la capitalitat del bàsquet d’aquesta ciutat i en un pavelló, Fontajau, que en els darrers anys s’ha acostumat a gaudir d’un excel·lent nivell de bàsquet.

Presentació del partit a Fontajau / FCBQ

Presentació del partit a Fontajau / FCBQ

Pel que fa a partits amistosos internacionals com el del proper divendres 25 de maig davant la selecció absoluta de Montenegro, cal remuntar-se a l’any 2005, on Catalunya es va enfrontar a Cuba. En aquell partit disputat a Badalona va caure per 68 a 78. Abans ho havia fet davant Lituània, l’any 2004; o Croàcia al 2002. Les darreres cites havien estat en el marc de la copa de les nacions, amb rivals clàssics com Galícia o el País Basc, però també amb enfrontaments puntuals contra Portugal o Lituània.

El primer partit de la història de la selecció catalana es va disputar el 1935 contra l’Algèria Sport. Catalunya va triomfar per 20 a 17 en un matx jugat a Barcelona

Núria Martínez, la capitana

Amb un cos tècnic liderat per Fabián Téllez des del lloc d’entrenador (i amb Noemí Jordana exercint de delegada com a amfitriona gironina de l’esdeveniment), Catalunya comptarà amb algunes de les millors jugadores del nostre país. Núria Martínez (Uni Girona) exercirà de capitana i liderarà l’equip al costat de Lucila Pascua (Zaragoza), Rosó Buch (Uni Girona), Queralt Casas (Landes) o Georgina Bahí (Cadí La Seu).

fDj23Yi5E49Zi3o1

També volen tenir un paper protagonista a la selecció Mariona Ortiz (Namur), Andrea Vilaró (Cadí La Seu), Helena Oma (Cadí La Seu), Cristina Hurtado (Snatt’s Sant Adrià), Míriam Forasté (Al-Qázeres) i Maria Martiáñez (Goldean Eagles de la NCAA). Una plantilla potent en què, malgrat tot, hi manquen noms tan rellevants com el d’Anna Cruz, Laia Palau, Marta Xargay o Sílvia Domínguez.

Montenegro, un rival assequible

Des que Montenegro va proclamar la seva independència encara no ha pogut classificar l’equip femení ni per als Jocs Olímpics ni per als mundials. Sí que ho ha fet a l’eurobàsquet, on ha disputat les darreres quatre edicions de forma consecutiva. El 6è lloc al campionat d’Europa de 2011 és el seu millor resultat internacional. L’equip balcànic comptarà les seves millors jugadores, entre elles, algunes de les seves referents al darrer eurobàsquet.

Destaca la presència d’Aleksic (València Bàsquet) i de Bojana Kovacevic (Snatt’s Sant Adrià), dues jugadores que els aficionats de casa nostra coneixen perfectament.