A la Pista Coberta d’Atletisme hi fa massa fred

2 minuts de lectura

Que en plena ‘Setmana dels Barbuts’ a qualsevol racó de Catalunya algú es queixi de la temperatura no és pas notícia. Estem al punt àlgid de l’hivern i les temperatures són baixes, llei de vida i de calendari. On no és tant normal que el fred s’apoderi de les persones és a l’interior d’un equipament esportiu pensat, precisament, per la pràctica esportiva a recer quan la temporada és hivernal. Això és el que passa i ha fet empipar de valent el món de l’atletisme català, que ja ha aixecat la llebre i està fart que la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya hi faci un fred que pela i que va contra els propis esportistes.

pista coberta 1

Abrics, polars, mantes. Quan els atletes catalans es fan la bossa per anar a competir a Sabadell han d’equipar-se com si anessin a fer muntanya, quasi. Dins la instal·lació del barri de Sant Oleguer, única sota cobert per a la pràctica atlètica al nostre país, hi fa fred perquè per qüestions pressupostàries no s’hi engega el sistema de calefacció. L’equipament és municipal, de l’Ajuntament de Sabadell i el gestiona la Federació Catalana d’Atletisme. A tots dos òrgans es dirigia en termes molt contundents el President de la Comissió de Clubs de Catalunya Ricard Llorens dilluns passat.

Llorens assegurava que “Construir un pavelló d’Esports per instal.lar la Pista Coberta de Catalunya i després no gastar diners per encendre la calefacció no deixa de ser símptoma de país subdesenvolupat. Estalviar en despesa energètica comporta un ambient molt dolent per a la competició atlètica, disminueix el rendiment dels atletes i existeix el perill real de lesions musculars; només cal analitzar les estrebades i trencades musculars que s’estan produint“.

El també president de l’Agrupació Atlètica Catalunya, un dels dos clubs punters de l’atletisme català afegia que “El Consell Català de l’Esport hauria de vetllar perquè els atletes catalans poguessin competir en condicions i no estar tapats amb flassades entre salt i salt” i que “Els que han d’autoritzar les solucions i pressupostar els diners no apareixen mai per les pistes i per tant ignoren el problema de primera mà i si venen el dia del Meeting ja tindran cura de posar en marxa la calefacció“.

Lesions pel fred

Qui pugui entendre que la queixa, que de moment no ha obtingut resposta ni per part de l’Ajuntament ni de la Federació Catalana d’Atletisme, va sobre comoditat i no rendiment esportiu també es pot fixar amb l’eloqüent fotografia que l’atleta Nikolay Georgiev compartia també a les xarxes socials, en les que s’aprecia com en una sèrie de competició dos atletes es lesionen pràcticament en paral·lel. No és un cas excepcional. El tema és candent entre clubs, atletes i aficionats en un moment en què s’estan preparant els campionats nacionals de la temporada a cobert. Durant tot el primer tram de temporada, Sabadell es converteix en la única opció per preparar les competicions ‘indoor’.

15972661_1759502710938997_719262759976953246_o

Una atleta d’un filial de l’AE Catalunya explica que “La pista és molt gran i a dins hi fa molt fred, més enllà del que seria lògic, figura que la gràcia és que el clima sigui l’adient però quan escalfes a la pista d’escalfament i puges a competir tens un xoc tèrmic i si a més a més has d’esperar per una sèrie pots competir totalment fred“. La indignació entre la comunitat atlètica va en augment ja que pel propi ús de la instal·lació hi ha un cànon a pagar quan es competeix en controls i no en campionats.