Maria Vicente, candidata a millor estrella emergent d’Europa de 2018

1 minut de lectura
L’atleta de l’Hospitalet de Llobregat tanca la temporada amb un nou èxit internacional

Els Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires són a punt d’acabar i ho faran amb diversos podis catalans que repassarem a fons aquest dijous. Un d’ells és el subcampionat assolit per Maria Vicente en la modalitat de triple salt després d’arribar als 13.67 metres en el primer intent de la final. La catalana guanya una nova medalla de plata en la modalitat que la va portar a participar a l’europeu absolut d’aquest estiu i que no forma part del programa de l’heptatló, la disciplina on no para de batre rècords i sumar triomfs de prestigi. És una estrella emergent de l’atletisme i podria ser reconeguda com a tal per l’Associació European Athletics.

La polivalent esportista sorgida de l’ISS L’Hospitalet va ser la gran estrella del campionat d’Europa sub-18 amb dues medalles d’or (triple salt i heptatló) amb un rècord del món estratosfèric al seu sarró que vam desgranar a fons a La Fosbury. Uns mesos abans ja havia sumat un altre rècord del món en pentatló i a la primavera havia seguit acumulant rècords abans de fer l’esclat definitiu a Gyor. Poc avesats a comptar amb talents de la magnitud de Maria Vicente en categories inferiors, els aficionats a l’atletisme català compten ara amb una nova constatació que el 2018 de l’esportista és extraordinari: acaba de ser nominada com una de les tres candidates a guanyar el prestigiós guardó “rising star” europeu.

Maria Vicente, en una competició amb LISS LHospitalet / UFEC

Maria Vicente, favorita

Les seves rivals per endur-se el guardó també compten amb mèrits notables: Sarah Healy és una irlandesa que també va aconseguir un magnífic doblet als campionats d’Europa sub-18 a Gyor (or als 1.500 i als 3.000 metres) i Elvira Herman (la més veterana amb 21 anys) s’ha proclamat campiona d’Europa absoluta dels 100 metres tanques amb una marca magnífica (12.67). Totes tres poden endur-se el guardó, però per victòries i rècords Maria Vicente hauria de partir amb avantatge per guanyar un premi que en els darrers anys s’han endut atletes tan potents com Jessica Ennis, Nafissatou Thiam, Maria Kuchina o Sandra Perkovic.

En categoria masculina Jakob Ingebrigtsen i Armand Duplantis lluitaran per guanyar un premi que tots dos mereixen sobradament després de les bestials actuacions al campionat de Berlín.