El campionat màgic de Maria Vicente

2 minuts de lectura
L’atleta que il·lusiona més del nostre país té 17 anys i acaba de completar uns campionats memorables a Hongria.

La cita més esperada d’aquesta temporada 2018 per a Maria Vicente ja ha finalitzat. Un cop més, i malgrat els pronòstics d’èxit inicials, ha tornat a superar totes les expectatives. Gyor 2018, els campionats d’Europa en categoria sub-18, seran recordats per l’extraordinària actuació de l’esportista de l’Hospitalet de Llobregat.

Fa un mes a La Fosbury ens rendíem a un nou rècord de Maria Vicente. La jove talent de l’atletisme català acabava de batre el rècord estatal d’heptatló amb 5.711 punts amb uns registres espectaculars. Aquella xifra, però, és molt inferior de la que acaba d’obtenir als europeus. Aquest cap de setmana ha sumat 500 punts més destrossant algunes de les seves plusmarques i aconseguint la medalla d’or amb una superioritat brutal. Tot plegat, acompanyant per una altra exhibició al triple salt. El que fa Maria Vicente és bestial i la IAAF ho ha reconegut dedicant-li una de les seves notícies principals aquest cap de setmana.

DhcKI5HX0AIbfzw

L’heptatló és la modalitat reina de les proves combinades. Maria Vicente es va proclamar campiona del món l’estiu passat a Nairobi amb un registre de 5.612 punts. Ara acaba d’assolir els 6.221 punts per guanyar el campionat d’Europa i aconseguir el seu segon rècord mundial de la categoria Sub-18: fa uns mesos també va batre la plusmarca mundial del pentatló.

Les xifres de l’heptatló de Maria Vicente

L’hospitalenca ha batut la seva millor marca personal en 6 de les 7 proves de l’heptatló. En l’única on no ho ha aconseguit, el salt d’alçada, s’ha quedat a tres centímetres d’aconseguir-ho. Els seus registres són els següents:

100 metres tanques: 13.25 (millor marca europea de 2018 sub18)

Salt d’alçada: 1.72

Llançament de pes: 13.77

200 metres llisos: 23.78

Salt de llargada: 6.37 (Rècord de Catalunya absolut i rècord dels campionats europeus sub18)

Llançament de javelina: 43.28

800 metres llisos: 2:23.29

 

 Marca mínima per a l’europeu absolut… en triple salt!

L’exhibició de Maria Vicente ha continuat aquest diumenge. Després de classificar-se per a la final de triple salt, l’única prova individual que ha disputat a Gyor més enllà de l’heptatló, en un únic intent, la barcelonina ha demostrat el seu poderós salt amb una final extraordinària.

Amb un primer intent de rècord de 13.84 metres, Vicente s’ha posat líder de la prova i ha encadenat marques menors, nuls i renuncies a saltar fins a la sisena i darrera ronda. Allà és quan la seva rival Alexandra Nacheva ha demostrat el seu favoritisme amb un salt de 13.88 metres. La búlgara –que ja ha superat abans la barrera dels 14 metres– és una de les joies de futur d’aquesta disciplina. La catalana, doncs, estava obligada a millorar el seu rècord si volia guanyar l’or. En l’últim intent se n’ha anat fins als 13.95 metres. Marca gegantina, competitivitat contrastada.

Aquests 13.95 metres són el nou rècord de Catalunya absolut i també li donen a Vicente la marca mínima per competir als europeus de Berlín absoluts del proper mes d’agost. És, també, la segona millor marca mundial de l’any en categoria Sub-20 quan tot just té 17 anys.