Jorge Ureña: adéu al somni olímpic de la manera més cruel

El magnífic decatleta d’Onil (Alcoià) Jorge Ureña ha patit avui un revés enorme a les seves aspiracions esportives d’aquest 2016. Si el seu company Pau Tonnesen ja compta amb la mínima olímpica per ser a Rio, Ureña, que té un potencial molt similar, tenia aquests dies una oportunitat d’or per demostrar la seva progressió i fer-se un lloc en l’escenari atlètic més important de la temporada.

No només això: l’alacantí ha competit als campionats d’Europa amb serioses opcions d’acabar pujant la podi i aconseguir la seva primera medalla internacional d’entitat. Ureña era el segon atleta amb més puntuació del decatló després d’haver disputat les primeres sis proves oferint excel·lents prestacions (la darerera d’elles, els 110 tanques, amb un registre de 13’95, millor marca personal de la seva carrera).

Tot s’ha torçat, però, en el llançament de disc, una de les seves proves fluixes. L’objectiu era superar la barrera dels 40 metres, una xifra que l’hauria apropat cap als 8.100 punts de la marca mínim olímpica i que li hauria permès continuar lluitant per les places de podi continentals. Ureña, però, ha enviat els tres llançaments a la xarxa que envolta els llançadors i s’ha quedat amb un zero contundent i alhora dolorós al seu marcador. Tres llançaments nuls que l’han apartat de qualsevol opció de podi i que el condemnen a veure els Jocs Olímpics de Rio des de casa.

Tot i que Ureña ha decidit continuar competint a Amsterdam, no es podrà treure del cap els tres llançaments fallits en disc, que l’acompanyaran durant els propers anys de la seva carrera. L’esport, de vegades, és especialment cruel.

Campanya en marxa a Verkami!

Ajuda’ns a fer possible la Guia dels Jocs de Tòquio