Raquel Gonzàlez fa rècord d’Espanya a casa seva

La marxadora mataronina Raquel Gonzàlez ha estat la gran protagonista de la 21a edició del Míting Ciutat de Mataró, que es recordarà pel rècord d’Espanya de la prova dels 3 km marxa que ha establert l’atleta blaugrana amb un temps de 12:06,05, que millora en cinc segons la plusmarca anterior, que tenia Júlia Takacs, fent així un bon test de cara als jocs olímpics, encara que ho hagi fet en una prova poc habitual i molt més curta que els 20 km que disputarà a Rio.

20160706_2341_xxi_miting_datletisme_ciutat_de_mataro_2099385152

La marxadora mataronina ha fet una autèntica cavalcada, durant bona part de la cursa en solitari, ja que només Maria José Poves, una de les millors atletes estatals, l’ha pogut resistir a les dues primeres voltes. Després la Raquel amb un estil perfecte i un ritme espectacular, que molts corredors de curses populars voldrien fer corrent, i proper als 4 minuts per quilòmetre, ha acabat fent un rècord d’Espanya aquí a casa seva, fent-se a més amb la millor marca de tot el míting.

20160706_2341_xxi_miting_datletisme_ciutat_de_mataro_1506560157Finalment alguns dels atletes d’alt nivell que estaven inscrits no han acudit al míting organitzat pel Centre Atlètic Laietània, amb la col·laboració de l’Institut d’Esport de l’Ajuntament de Mataró. Però tot i això s’han vist marques de gran categoria com la realitzada pel britànic Sebastian Rodgers en 400 metres tanques amb 49,47 (millor marca en categoria masculina) fent miques el rècord del míting de l’Estadi i quedant-se a només 7 centèsimes de la mínima olímpica. La qualitat de la prova ve marcada pel fet que els quatre primers han millorat l’anterior rècord del míting.

Una gran cursa s’ha vist també en 800 m femenins amb victòria de l’atleta de Benin Noelie Yarigo, per davant de destacades especialistes mundials i quedant-se molt a prop del rècord del míting que té ella mateixa.

Sí que hi ha hagut rècord del míting en la cursa masculina on l’australià Joshua Ralph ha millorat l’antiga marca que ostentava Reyes Estévez des de la primera edició allà per l’any 1995.
I un altre rècord del míting l’ha fet l’atleta blaugrana Clàudia Garcia en salt d’altura, la prova que disputava Teresa Maria Roca a qui, junt amb José Antonio Estivill, el club laietanenc dedica aquesta reunió atlètica.
En canvi una de les decepcions de la nit ha estat el perxista cubà Lázaro Borges, acreditat amb 5,90 m i que ha fet tres nuls sobre 5,33 m. En categoria femenina la islandesa Thorsteinsdottir s’ha vist superada per Ana Pinero.

En els altres concursos masculins hi ha hagut triomfs francesos en pes i disc i italià en triple salt, i en categoria femenina la victòria en llargada ha estat per a una estatunidenca, demostrant la internacionalitat del míting.

20160706_2344_xxi_miting_datletisme_ciutat_de_mataro

Fotos: Daniel Ferrer – El Tot Mataró

Campanya en marxa a Verkami!

Ajuda’ns a fer possible la Guia dels Jocs de Tòquio