Guerrero fa mínima europea i Mechaal obté el bitllet per al Mundial

1 minut de lectura

Adel Mechaal en 5.000 metres i Esther Guerrero en 1.500 han fet recentment unes marques que els permetran disputar el Mundial d’Eugene en el cas del Palamosí i l’Europeu de Munic en el cas de la banyolina.

El palamosí va aconseguir fer la mínima per al Mundial a la Diamond League d’Oslo (Noruega). El fondista català va ser setè a la cursa de 5.000 metres amb un temps de 13:06:02, rebaixant en més de set segons la seva marca personal anterior. Es demanava baixar de 13:13:50 per ser a Eugene al juliol, per tant, Mechaal serà al Mundial que es disputa del 15 al 24 de juliol i també als Europeus de Munic que se celebren de l’11 al 21 d’agost.

Mechaal estableix també un nou rècord català desbancant José Rios, que fa 22 anys va aturar el crono en 13:07:59. Habitual en la lluita per les medalles de les proves de mig fons els darrers anys, Mechaal confirma el seu talent per les distàncies de fons en una cita atlètica tan destacada com els Bislett Games.

Esther Guerrero torna a competir a Castelló i serà al Campionat d’Europa

La banyolina reapareixia a la pista després de patir una lesió a l’hivern i va superar la prova amb bona nota. Guerrero va ser cinquena en la cursa disputada en la trobada organitzada pel Club Atlètic Playas de Castellón amb una marca de 4:05:03. La marca mínima per disputar el Campionat d’Europa de Munic del mes d’agost era de 4:06:00.

Guerrero és una de les protagonistes de la nova revista Fosbury en paper, atès que és l’entrevistada del Tercer Temps. La corredora del Pla de l’Estany exposa a fons tot el procés que ha viscut arran de la lesió d’enguany i ens obre les portes per repassar una trajectòria esportiva que viu instal·lada a l’elit des dels Jocs de Rio 2016. La revista, que està a impremta, ja està a la venda a la botiga en línia de la Fosbury i es podrà comprar als punts de venda habitual el mes de juliol.