De Barcelona a les presons espanyoles: neix KMS per la llibertat

2 minuts de lectura
El col·lectiu “Correm per la Democràcia” impulsa una campanya per donar suport als presos polítics catalans des de l’esport. Un repte que serà col·lectiu i que es durà a terme del 27 al 30 d’abril.

KMS per la Llibertat és un repte esportiu de primer ordre. Recórrer més de 700 quilòmetres des de la capital catalana fins a les presons d’Alcalá Meco, Soto del Real i Estremera mobilitzant més de 300 corredors compromesos amb els anhels de llibertat dels presos polítics catalans per exigir justícia, diàleg i democràcia. Un repte solidari i cooperatiu que entén l’esport com una eina més d’incidència social davant l’acció repressora de l’estat. La iniciativa, nascuda a principis del mes de març, també obre la porta a col·laborar-hi a tothom que no pugui o vulgui córrer aquells dies apadrinant els quilòmetres del trajecte o comprant la samarreta dissenyada per a l’ocasió.

Com funcionarà?

Tots els corredors que vulguin participar en aquesta iniciativa poden inscriure’s a través de la web KMS per la Llibertat en un dels 16 sectors marcats per l’organització. Cada sector comptarà amb 20 participants que correran trams d’entre 10 i 13 quilòmetres en grups de quatre, protegits per un vehicle al davant i un vehicle al darrere en els trams de trànsit obert. Cada sector tindrà cinc trams, de manera que cada corredor inscrit, a la pràctica, “només” haurà de completar 10-13 quilòmetres del trajecte cap a les presons espanyoles.

tramskms

Els corredors que s’inscriguin han de poder garantir un esforç continuat en el seu tram a 10km/h aproximadament i podran triar el sector en què volen participar sempre i quan quedin places lliures: si us interessa, afanyeu-vos, que cada sector es tancarà per ordre d’inscripció.

Els corredors lluiran samarretes grogues per demanar la llibertat dels presos polítics. Si en voleu una, la podeu adquirir aquí.

samarreta-promo-davant

L’arribada

El moment més emotiu del projecte, sens dubte, es viurà el 30 d’abril, la jornada en què els organitzadors han previst l’arribada dels relleus a les presons d’Estremera, Soto del Real i Alcalá Meco. Els organitzadors preveuen una trobada en cadascun dels centres amb els advocats dels presos polítics, a qui es farà entrega del símbol de llibertat que haurà servit de testimoni en tots els relleus de la cursa i un llibre editat per “Correm per la Democràcia” per a cadascun dels empresonats, amb dedicatòria inclosa de tots els participants als relleus.

Els darrers quilòmetres es faran de forma col·lectiva i caminant, i els organitzadors volen que sigui un punt de trobada com més ampli millor, amb membres de les entitats que donen suport a la iniciativa (entre d’altres, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, Òmnium Cultural i l’ANC) i associacions d’arreu de l’estat espanyol que també demanen la llibertat dels presos.