21F: Vaga General El món de l'esport també s'organitza en una jornada de defensa dels drets i les llibertats

Aquest dijous és jornada de vaga general a Catalunya. La Intersindical-CSC ha convocat una jornada de lluita sota el lema “Sense drets no hi ha llibertats”.

Catalunya viurà aquest dijous una nova vaga general que comptarà amb un ampli seguiment i amb previsibles mobilitzacions massives arreu del país. El món de l’esport no resta al marge de la jornada i diverses entitats i instal·lacions esportives han anunciat que se sumen a l’aturada. És el cas de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, així com de clubs com l’Uni Girona, el CP Vic, el CH Bordils, el CH Sant Esteve de Palautordera, el CB Lleida, el CB Igualada, el CB Granollers, el PE Montagut, el Banyoles Esquí Club o la Unió Excursionista de Sabadell el CE Bisbal Bàsquet (per citar-ne deu de diferents).

A la crida a aturar-ho tot també s’hi han sumat les iniciatives KMS per la Llibertat o Cims per la Llibertat, que en els darrers mesos han dut a terme accions esportives solidàries per denunciar l’existència de presos polítics i que han comptat amb un suport popular massiu.

La redacció de La Fosbury se suma a la vaga general i anima a tots els lectors a participar activament de les mobilitzacions que hi haurà aquest dijous arreu del país.

Les copes d’hoquei patins comencen dijous

Aquest dijous Reus acull l’inici de la copa de la reina i de la copa del rei d’hoquei patins, que per primera vegada es disputen de forma simultània i en un mateix escenari per tal de generar el major impacte possible a dues de les competicions més rellevants d’aquest esport. Una estrena que coincideix amb la vaga general. Tot i que els treballadors dels clubs, del pavelló o els mateixos jugadors es podrien acollir al dret a fer vaga, probablement la competició tirarà endavant tal com està prevista, amb quatre partits programats el dijous. Són els següents enfrontaments:

15:15h – Voltregà – Las Rozas (femení)

17:15h – Manlleu – Cerdanyola (femení)

19.15h – Liceo – Igualada (masculí)

21:15h – Reus – Lleida (masculí)

Si voleu llegir la prèvia de la copa del rei i de la reina d’hoquei patins ho podeu fer en el següent enllaç.

El RC Polo de Barcelona, pendent d’una altra vaga

A la capital un dels clubs històrics de l’esport català viu dies convulsos atès que els seus treballadors han anunciat una convocatòria de vaga que resta pendent d’un darrer intent de negociació amb la direcció de l’entitat. El Real Club de Polo compta amb una plantilla d’uns 360 treballadors i no ha viscut mai una vaga laboral de la gent que fa possible que el club tiri endavant totes les seves activitats i seccions. Els treballadors van anunciar el passat 16 de febrer l’inici de vagues parcials per denunciar la pèrdua del conveni propi i la davallada en les condicions laborals. Segons informa Diari del Treball, la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya ha fet efecte i el comitè d’empresa ha decidit aturar la vaga per reobrir la negociació amb l’empresa.

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!