És difícil parlar de bàdminton a Catalunya i no esmentar l’Associació Granollers Esportiva, un dels pocs clubs que ha apostat amb claredat per aquest esport a casa nostra. En constant creixement, els vallesans són el primer conjunt del país en disputar la màxima competició estatal d’aquest esport. La feina dóna els seus fruits.
Fundat el 1983 amb l’impuls de diversos llicenciats en educació física, l’Associació Granollers Esportiva va començar a apostar amb força pel bàdmiton 3 anys més tard, després d’organitzar un curs de monitors de bàdminton. Una decisió en què Rafael Lucas, actual director tècnic de la Federació Catalana de Bàdminton, hi va tenir un pes destacat.
Des d’aquell moment, l’evolució del club ha estat constant, especialment en els darrers anys, que han estat frenètics: la temporada 2012/2013 va guanyar el Campionat a Primera Divisió nacional i va pujar a la Divisió d’honor, on va sorprendre la temporada passada aconseguint la permanència amb molta solvència. Aquest curs l’inici és prometedor i les bones sensacions indiquen que el club està més que preparat per consolidar-se a la màxima categoria.
El club vallesà ha demostrat capacitat d’innovar davant les dificultats econòmiques: la temporada passada van impulsar un intercanvi d’allotjament amb el Huelva (campió de lliga) en què cada jugador d’un club allotjava un jugador rival a casa seva per estalviar el cost d’allotjament. Iniciativa, com a mínim, lloable.
L’equip sènior de l’Associació Granollers Esportiva està configurat per 11 jugadors: 5 integren l’equip femení i 6 el masculí. Tots ells formen part del Centre de Tecnificació Esportiva de la Federació Catalana, i un d’ells, el jove Blai Ramírez (19 anys), s’entrena al Centre d’Alt Rendiment de Madrid des de l’any passat. El bon nivell de la plantilla té conseqüències positives per a alguns dels jugadors, que reben el patrocini directe de dues marques que han apostat fort pel bàdminton arreu del món: Li-Ning i Artengo.
L’escola esportiva és un altre dels punts forts del Bàdminton Granollers, amb una oferta per a totes les edats (des de benjamí fins a adults) associada a la llicència federativa i amb un bon espai per entrenar i competir com és el Pavelló del Congost granollerí, inaugurat el 2011.