Camí a Río: les previsions del medaller

Ja som al 2016, és a dir, ja som en any de Jocs Olímpics. Río 2016 és cada vegada més a prop però a falta de que arribi ja es fan les previsions de com podria quedar el medaller de la cita olímpica brasilera. És el que fa la companyia Infostrada Sports, especialitzada en dades i analítica esportiva, que en la seva pàgina web publica mensualment una predicció del medaller de Río ’16 en funció de l’estat actual dels esportistes que dominen les diferents disciplines esportives que hi haurà en competició.

Predicció del medaller dels Jocs de Río 2016

dades medaller

Dades: Infostrada Sports

La darrera actualització del medaller virtual no anuncia sorpreses pel que fa a les primeres posicions. Així, preveu un primer lloc pels EUA, que aconseguirien 40 ors i un total de 92 medalles. Tot i que els nord-americans tenen tots els números per ocupar aquest primer lloc, podríem dir que la predicció és un pèl optimista veient que preveu l’or als 100m lliures per a Justin Gatlin per davant del jamaicà Usain Bolt.

El segon lloc del medaller seria per a la Xina, que amb 35 ors i un total de 84 medalles repetiria una actuació similar a Londres 2012 però sense aconseguir la proesa de desbancar als EUA de dalt de tot del medaller, com va fer a Pequín 2008.

El tercer lloc al podi l’ocuparia Rússia, amb 27 ors i 70 medalles en total. Cal dir que aquesta predicció, que inclou com a guanyadors diversos atletes russos, pot acabar sent força errònia si finalment la IAAF no deixa competir l’atletisme rus a causa dels escàndols de dopatge.

Font: olympic.org

Font: olympic.org

Més enllà del podi, destaca l’ascens d’Alemanya, a qui es preveu en la quarta posició (19 ors i 53 medalles), dos llocs per davant que fa quatre anys. El camí invers faria la Gran Bretanya (16 ors i 48 medalles), que sense organitzar els Jocs a casa minvaria en resultats i passaria de la tercera a la cinquena posició.

També destaquen els bons resultats previstos per a Austràlia (16 ors i 42 medalles) i Japó (13 ors i 35 medalles) mentre que Corea del Sud (12 ors i 23 medalles) perdria una mica respecte l’excel·lent cinquena posició aconseguida a Londres 2012. També perdria posicions França (10 ors i 41 medalles), baixant de la setena a la novena plaça.

En el capítol de novetats sobresurt Brasil, que s’afavoriria d’hostatjar els Jocs per ocupar la desena posició del medaller amb 8 medalles d’or i un total de 19 medalles. També seria una sorpresa molt agradable que Kènia ocupés l’onzena plaça del medaller amb 8 ors i 17 medalles en total gràcies al seu potencial en les proves atlètiques de mitja i llarga distància. Igualaria, a més, el millor rànquing aconseguit per un país africà. És clar que si veiem que el precedent és Sud-àfrica als Jocs d’Anvers 1920 és evident que en aquell cas es tractava d’un tipus d’Àfrica ‘diferent’.

Font: olympic.org

Font: olympic.org

Pel que fa a la delegació espanyola, la predicció augura una catorzena plaça amb 6 ors i 10 medalles en total, un resultat que milloraria les només 3 medalles d’or aconseguides fa quatre anys. Segons aquesta previsió, entre els esportistes dels Països Catalans aconseguirien medalla de plata el triatleta mallorquí Mario Mola i els jugadors que formessin part de les seleccions de bàsquet masculina i femenina i de l’equip masculí d’handbol.

Aquí només hem parlat dels països que es preveu que ocupin les primeres places però més avall hi ha tot un món de curiositats. Per exemple, la possible primera medalla de la història de Kosovo, en la seva primera participació olímpica, si es compleix la predicció i la judoka Majlinda Kelmendi aconsegueix el bronze en la categoria de 48-52 kg. La resta de curiositats descobriu-les aquí vosaltres mateixos!

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!