La UFEC i la Secretaria General de l’Esport presenten l’acord de col·laboració per impulsar l’esport català

3 minuts de lectura

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física van presentar dimarts l’acord de col·laboració per 2022 entre les dues entitats. Una aliança de país per impulsar l’esport català a la qual el Govern català destinarà 850.000 euros per finançar quatre projectes conjunts.

Les quatre branques de l’acord són: El programa de formació pel lideratge femení en l’esport, la Setmana Catalana de l’Esport, la Fira de l’Esport Català i la difusió d’activitats esportives als mitjans de comunicació.

  • Quatre projectes en marxa

– El programa de Lideratge femení en l’esport neix com un programa de comunicació a les federacions esportives catalanes i formació especialitzada pel lideratge femení, amb l’objectiu de promoure la igualtat efectiva i real d’homes i dones en tots els àmbits de la pràctica esportiva; promoure la participació de la dona en els càrrecs directius; reconèixer les dones que han excel·lit en el lideratge de l’esport femení; visibilitzar les dones en els textos esportius i evitar l’ús de llenguatge sexista i androcèntric; i col·laborar en campanyes de sensibilització per a la igualtat de gènere.

En aquest sentit, la UFEC ja ofereix a dones directives continuar la seva formació amb el WESE (Woman Executive Sports Education), un postgrau de lideratge amb perspectiva de gènere pensat per a dones directives del sector.

El programa de Lideratge femení en l’esport (33.000 euros) compta amb una subvenció del Consell Català de l’Esport de 25.000 €, pels 8.000 de la UFEC.

– El projecte Setmana Catalana de l’Esport serà un esdeveniment de projecció internacional, únic i que doni visibilitat a les seleccions catalanes. La Setmana Catalana de l’Esport reneix després d’una exitosa edició de l’any 1935, en què la UFEC i una vintena de federacions esportives van impulsar l’anomenada llavors Setmana de l’Esport, un projecte que no va tenir continuïtat pel context històric de l’època.

Comptarà amb els equips i esportistes d’alt nivell com a referents i la participació d’equips o esportistes sub21 o sub23. L’aliança entre la UFEC, la Secretaria General de l’Esport, els agents municipals i les federacions i clubs catalans, seran claus per fer-ho possible. Per fer-ho possible, es treballarà en un format multiseu segons l’arrelament de l’esport i necessitats dels i les esportistes. Les dates de celebració de l’esdeveniment seran entre el 15 i el 23 d’octubre.

L’esdeveniment, amb un cost de 865.000 euros, es cobrirà amb una subvenció del Consell Català de l’Esport de 570.000 euros, l’aportació de 210.000 euros de la UFEC i 85.000 euros provinents de la venda d’entrades i marxandatge.

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, i el president de la UFEC, Gerard Esteva durant l’acte, celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona

– La Fira de l’Esport Català és un projecte amb la voluntat de rellançar una iniciativa molt ben valorada per les federacions esportives catalanes, que en les dues primeres edicions (2013 i 2014) en van ser les promotores en conjunt amb la UFEC, la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i la Diputació de Barcelona. L’objectiu d’aquesta trobada és promoure i divulgar les federacions esportives catalanes per poder aconseguir que els més joves coneguin l’esport federat i acabin practicant alguna de les seves disciplines esportives.

El Consell Català de l’Esport destinarà una subvenció de 70.000 euros (dels 100.000 totals) per fer realitat la Fira de l’Esport Català Federat i la UFEC, els 30.000 euros restants.

– La quarta pota de l’acord garanteix que durant l’any 2022 se seguirà difonent l’activitat esportiva als mitjans de comunicació mitjançant notícies als principals diaris esportius així com a l’espai televisiu setmanal del canal Esport3 de la Televisió de Catalunya.

Per dur a terme aquest projecte, que té un cost de 240.000 euros, el Consell Català de l’Esport aportarà una subvenció de 185.000 euros i la UFEC hi destinarà els 55.000 restants.