Sí, ens falten dones

1 minut de lectura

Si sou lectors fidels de la Fosbury ja coneixereu el gran informe que va fer en Roger Castillo (aquí podeu recuperar els de 2016 i 2017), alertant de la minsa presència de les dones al TN Esports. Bé, dic minsa per no dir alguna cosa més forta ja que no arriba ni al 3,5%! Vaja, que de cada 100 segons de telenotícies, menys de quatre estan protagonitzats per l’esport femení.

Si voleu fer la prova, només heu de connectar amb la secció esportiva de qualsevol telenotícies per saber que si ens parlen d’esport femení segurament arribarà al final, moooolt al final. Ja ho sabeu, primer –encara que no jugui– sempre té prioritat el Barça, malgrat que s’hagi de parlar de coses tan rellevants com que “Messi s’ha quedat al gimnàs” o “Piqué ha parlat en un acte promocional”. Després ens colen tot el bloc futbol, encara que toqui connectar amb l’entrenament del Girona, parlar d’un apassionant Celta-Málaga o veure el nou pentinat de Neymar.

TNesportsmessi2017

Després sempre arriben ‘clàssics’ com ara el motor –tot i que quedin mesos per l’inici de la competició i s’hagi de parlar d’entrenaments– i el bàsquet, clarament el segon esport d’equip del país. Només al final, si tenim sort, hi entrarà alguna notícia referent a l’esport femení. El dia que en sentiu parlar alguna d’elles, deixeu un moment el que estigueu fent i feu una sèrie de flexions: ja us avanço que no fareu gaire esport. I el que he dit va per les televisions públiques, i a les privades sol ser encara pitjor.

Però, i nosaltres? Som exemplars? Segur que no. Sí que és veritat que ens hem auto-fiscalitzat i les xifres apropen molt l’esport femení al masculí. Tot i això sabem que hi ha coses que hem de millorar, i per això estem sempre oberts a les crítiques que ens arriben. On no podem amagar que tenim una mancança és en les persones que fem aquest mitjà de comunicació, i és que tenim molt poques dones (malauradament les podem comptar els dits d’una mà), i no en tenim cap a les reunions regulars de l’equip de redacció.

Per això fem una crida oberta en busca de dones que vulguin afegir-se a aquest projecte periodístic, com per exemple ja hi participa la Maria Comabella. Ja ho sabeu, us animem a saltar amb nosaltres!

Ja ho sabeu, envieu-nos un correu a salta@fosbury.cat