Des del sofà: Tres petites coses que toquen la pera

1 minut de lectura

L’stream d’Esport 3 (i de la resta de canals de la CCMA)

És bastant intolerable que els streams que ofereixen els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals depenguin tant d’on bufa el vent a l’hora de veure’s amb un mínim de qualitat. Youtube, laola1.tv i fins i tot RTVE ens permeten gaudir d’uns visionats que en algunes vegades freguen l’excel·lent. Seria hora que TV3 es posés les piles en aquest sentit, exemple de sistemes de visionat que funcionen n’hi ha per triar i remenar.

Eurosport, canal clandestí

Els canals d’Eurosport 1 i Eurosport 2 emeten 24h al dia una quantitat d’esports considerable. La major part de la programació se la mengen el billar, els esports de neu, el ciclisme i el tenis. És bastant estrany doncs, que la pàgina principal del lloc web d’Eurosport es centri en gran mesura en l’actualitat del futbol. Així com el canal televisiu d’Eurosport ha destacat històricament pel seu caràcter poliesportiu, potser també es podria fer un esforç perquè el lloc web funcionés amb plena sintonia amb la televisió i ajudés a promocionar l’oferta televisiva del canal. Per exemple, Eurosport té els drets de la lliga de futbol australià (AFL) i ha estat emetent aquest esport tan espectacular en una espècie de semiclandestinitat.

Per què li diuen “esports” quan volen dir “futbol”

És la queixa més repetida i en certa manera és un dels embrions de La Fosbury, però no per evident deixa de ser menys certa. Estem farts de notícies insubstancials i tirant a grogues sobre el món del futbol que acaparen l’espai informatiu als diferents telenotícies generalistes quan comença la secció esportiva. Hi ha telenotícies que encara no saben que Espanya va guanyar l’Eurocopa de futbol sala disputada a Sèrbia. És tant demanar que s’apliqui el mateix criteri periodístic a l’espai dels esports que a la resta del telenotícies?!?!