Windsurf a la neu, esquís surfejant onades

1 minut de lectura

Hi ha esportistes entestats en demostrar que els materials dissenyats per una superfície i una modalitat esportiva poden ser molt útils en escenaris inversemblants. Capgirant de dalt a baix l’esquema dels esports d’hivern i d’estiu i impugnant el mur entre platja i muntanya aquestes darreres setmanes hem vist les proeses de dos grans esportistes de talla mundial que han optat per cercar nous camins esportius.

Levi Siver, un clàssic del windsurf i dels vídeos-espectacle capaços de deixar-nos embadalits amb el seu virtuosisme al mar, ha decidit abandonar les onades de Maui i anar-se’n al Japó. Allà ha provat el windsurf sobre la neu, una modalitat inèdita i que accelera el descens de forma espectacular. Sembla senzill, però el control que té de la vela és extraordinari:

L’esquí que emula el surf

El polifacètic Chuck Patterson, que combina esports tan diversos com l’esquí, el surf d’estel, l’snow o el surf ha decidit desplaçar-se al mar de Hawaii i combinar algunes de les seves habilitats. Talment com si es disposés a fer esquí nàutic, Patterson s’alça sobre el mar i a partir d’aquí es mou amb una facilitat sorprenent entre onades gegantines amb els seus esquís, els pals i les botes.

Tot plegat, una nova demostració que es pot esquiar en qualsevol escenari: a l’asfalt, travessant una ciutat amb un coet al cul o bé baixant per les dunes sud-americanes.