Esquiant sobre les dunes del Perú

1 minut de lectura

Si fa uns mesos vam veure com algú batia el rècord mundial de velocitat d’esquí sobre asfalt, ara arriba el moment de visitar la sorra. Join Jesper Tjäder i Emma Dahlström es van desplaçar al Perú per afrontar el descens d’una de les dunes més altes del món. Els dos són esquiadors experts i amants de l’esquí lliure, una modalitat d’esport extrem. Sobre la sorra van demostrar que els esquís llisquen perfectament i van muntar petits obstacles per aconseguir un vídeo espectacular.

Piruetes, salts i descens d’alta velocitat són els ingredients del repte assolit per aquesta parella. Però alerta: esquiar sobre sorra no és una activitat exclusiva, única. Al Perú diverses empreses organitzen des de fa anys descensos d’esquí sobre la sorra. Alguns d’ells, a més, estan pensats per a rutes turístiques que combinen la descoberta del país i els esports d’aventura.

Una campiona del món sobre la sorra

L’experiència creixent al Perú ha servit com a exemple en altres indrets del món. A Dubai, per exemple, s’han sumat a la nova tendència esportiva per als mesos de calor i també ofereixen l’opció de practicar esquí sobre la sorra. I no fa pas massa, Anna Veith (abans Anna Fenninger), doble campiona mundial d’esquí alpí, també va practicar l’esquí sobre la sorra en un vídeo promocional.