Sky Ladder, descens de parkour sobre 999 esglaons a la Xina

1 minut de lectura

El darrer cap de setmana de maig la cova de Tianmen va tornar a ser escenari d’una competició d’esport extrem. Aquest indret, ubicat a la muntanya xinesa de Tianmen, ja ha estat l’escenari de diverses competicions de Wingsuit, que aprofiten l’enorme desnivell per muntar la plataforma de sortida dels vols dels humans alats. Aquest cop, però, es disputava l’Sky Ladder, una prova innovadora que obligava els esportistes a baixar els 999 esglaons de la cova fins al punt de partida en el menor temps possible.

2_2017060115284617od2

La cita, però, tenia trampa. No ho podien fer pas pel recorregut normal, per un dia capgirat per als milers de turistes que s’apropen a contemplar la porta del cel. Els organitzadors havien muntat una sèrie espectacular d’obstacles sobre les escales que havien de ser superats pels especialistes.

Les dificultats dissenyades (tobogans, barres, superfícies quadrades) se sumaven al descens constant del terreny. D’aquesta manera, els esportistes havien de saltar constantment d’un obstacle a un altre i posar a prova tant les molles de les seves cames com la capacitat d’esmorteir l’impacte, que de mica en mica anava erosionant els participants.

La cursa de parkour més llarga del món

L’Sky ladder era un circuit dissenyat per a autèntics experts en parkour, que dies després de la cita han començat a penjar uns vídeos que impressionen. Qui va tenir la pensada d’organitzar la prova, sens dubte, va crear un autèntic espectacle per als aficionats i un test duríssim per als participants. Fixeu-vos, si no, en la càmera subjectiva d’Alex Schauer, un dels professionals del parkour que van optar per participar a la cita xinesa. Un descens continu i ràpid que no deixava de generar reaccions entre el públic:

https://www.youtube.com/watch?v=gDQAlfxX5zM

Si voleu veure el recorregut sencer, el vídeo de Calen Chan (un altre mite del parkour mundial) parteix des de l’inici fins al final, en 2 minuts llargs d’esforç físic continuat. Sorprèn especialment la capacitat dels turistes per no immutar-se davant la presència de l’esportista:

L’esforç, evidentment, es paga. Diversos competidors no van poder acabar la prova. És el cas de Lynn Jung, una de les dones participants a un descens que té molts números de convertir-se en una cita mítica per als amants del parkour i dels esports extrems en general.