Cristina Soler, tricampiona estatal de botxes i petanca

1 minut de lectura

Les instal·lacions del Club Canet de Mar van acollir el passat cap de setmana els campionats estatals de Botxes. Amb participació de clubs catalans i canaris, va ser l’entitat local la dominadora de totes les competicions. En categoria femenina, el protagonisme se’l va endur Cristina Soler, la jugadora que acaba de fer història.

cristina_soler_1705__1_

Soler és una veterana dels esports que premien la punteria malgrat tenir 43 anys. Va començar amb 9 anys amb les botxes i no ha deixat de participar en competicions de tota mena fins a convertir-se en una de les grans referències del país i de l’estat espanyol. Si bé aquest dilluns explicava a Ràdio Arenys que s’atansava al 2017 amb molta incertesa per un problema de salut, el cert és que la temporada que està duent a terme és esplèndida. A casa, a Canet (municipi d’on és regidora pel PP), s’ha proclamat campiona d’Espanya de botxes individual i també en tir de precisió. Un doblet que també havia assolit el 2013 i que la confirma com la jugadora a batre en qualsevol cita de la Península Ibèrica.

Al llarg de la seva trajectòria ja acumula 12 títols de campiona d’Espanya (10 en individual, 2 en tir de precisió). El seu talent també ha brillat en l’escena internacional, on ha aconseguit dos bronzes en mundials i dos bronzes més als europeus. Aquest 2017, arran de l’èxit d’aquest cap de setmana, participarà a un nou campionat d’Europa amb l’objectiu de tornar a pujar al podi.

Soler també domina la petanca

Cristina Soler, a la final individual de l'estatal de petanca del mes de maig
Cristina Soler amb Moraño, a la final individual de l’estatal de petanca del mes de maig

Si la seva temporada és esplèndida, però, és per la capacitat de brillar simultàniament en tres modalitats diferents. Més enllà del doble or en botxes, fa tot just un mes va proclamar-se campiona d’Espanya individual de petanca, després de superar a la final a Patrocinio Moraño (Ceuta) per 13 a 11. Aquest triple èxit individual és una fita inèdita en la història d’aquests dos esports a l’estat espanyol. Cristina Soler viu un moment fenomenal i també tindrà recompensa internacional. Si el proper agost la veurem competir a l’europeu de botxes, a finals d’any viatjarà fins a la Xina per disputar el mundial de petanca.

És la primera vegada que Soler guanya el campionat individual estatal de petanca, una especialitat en què Catalunya també és una potència com demostra que en el darrer torneig català la de Canet de Mar només va poder ser cinquena. Sigui com sigui, l’èxit de Cristina Soler s’afegeix al gran paper de Melani Homar i Charo Inés en la petanca, protagonistes del darrer mundial.