El ràpid descens dels guanyadors de la Copa del Món de BTT a Vallnord

1 minut de lectura

myriam-nicole-vallnord-world-cup

Vallnord ha acollit una nova prova de la copa del món de BTT. L’estació andorrana continua essent un dels epicentres estiuencs d’aquest esport al sud d’Europa i ha encadenat el mundial màsters (amb un nou triomf de Marga Fullana) amb una cita del màxim nivell en categoria sènior. A Andorra els milers d’aficionats presents a l’escenari de la competició han pogut gaudir de dues modalitats diferents: l’XCO, la clàssica cursa en BTT plena d’obstacles que Josep Antoni Hermida i la mateixa Fullana van popularitzar fa uns quants anys a casa nostra, i el descens. És aquesta darrera prova la que ens ha regalat algunes imatges espectaculars.

El descens en BTT és una combinació de destresa tècnica, d’habilitat sobre la bicicleta i de pura velocitat. Seguir el camí traçat sense caure per arribar a la línia de meta en el mínim temps possible. Ja fa mesos que parlàvem de les cites del descens urbà en BTT. L’adrenalina es manté intacte quan ens endinsem als boscos d’Andorra, és clar.

En la modalitat masculina el vencedor va ser l’australià Troy Brosnan, que va superar pels pèls al sud-africà Greg Minnaard. El jove talent del descens ens ofereix la cursa guanyadora a través de la càmera subjectiva que portava lligada al casc. Queda clar que s’ha de ser d’una pasta especial per a dur a terme un descens en BTT com aquest intentant esgarrapar dècimes de segon a cada corba del circuit

Myriam Nicole sorprèn en la cursa femenina

En una prova que comptava amb ciclistes tan conegudes com Rachel Atherton a la línia de sortida era difícil preveure l’excel·lent paper de Nicole. La ciclista francesa es va imposar davant de Seagrave i Cabirou per guanyar una anhelada prova de la copa del món d’enguany. En contraposició a la càmera de Brosnan, podeu veure la seva segona baixada a Vallnord a través de la realització televisiva.