L’ascens impossible a l’Annapurna

1 minut de lectura

L’Himàlaia és territori d’exploradors, alpinistes i escaladors. Les muntanyes més altes de la terra són allà i han obert pas a reptes gegantins. Després de dècades i dècades d’expedicions de tot tipus, però, encara hi ha reptes impossibles. Un d’ells el trobem al cim de l’Annapurna III. El tercer pic de la 10a muntanya més alta de la terra va ser coronat el 1961 per una expedició índia. Té 7.555 metres i no és, diguem-ho així, un cim massiu. Ara bé: aquesta muntanya té una vessant impossible.

L’aresta sud-est de l’Annapurna III s’ha provat d’escalar en nombroses ocasions i totes elles han acabat sense èxit. Durant la primavera d’aquest 2016 els alpinistes David Lama, Hansjörg Auer i Alex Blümel va muntar una expedició per fer la via impossible. Malauradment, no se’n va sortir. Aquell intent, que provaran de nou durant el 2017, l’han convertit en un documental de 12 minuts que correrà per diversos festivals de cinema de muntanya durant els mesos d’hivern.

El gran repte pendent de l’Himàlaia

Durant tres dies intensos, van intentar anar muntanya amunt amb unes condicions meteorològiques canviants. Aquí teniu un tràiler del documental que mostra clarament perquè l’aresta sud-est es tracta d’una via impossible. Són 2.300 metres de desnivell amb una línia d’escalada preciosa i estètica… i plena de paranys. L’any 2003, la revista Alpinist va qualificar aquest repte com un dels desafiaments pendents més grans de l’Himàlaia. Serà el 2017 l’any que els tres escaladors el coronaran per primera vegada?