Stefi Troguet prepara l’assalt a l’Everest

1 minut de lectura

Troguet posarà rumb a l’Himàlaia a la primavera per provar de pujar la muntanya més alta del món

L’alpinista andorrana Stefi Troguet ha posat la mirada en un nou cim per completar el repte de completar els 14 vuit mils sense oxigen. Troguet tornarà a l’Himàlaia per a continuar el seu repte de pujar els 14 cims de més de vuit mil metres sense l’ajuda d’oxigen suplementari. Després d’haver fet cim en el K2 (8611m) el 2022 i en el Manaslu (8163m) i el Nanga Parbat (8126m) el 2019, l’andorrana ha fixat ara el seu objectiu en la muntanya més alta del planeta, l’Everest (8848m), i el cim veí del Lhotse (8516m), la quarta més alta de la serralada.

Com a integrant de l’expedició de Nirmal Purja –més conegut com a Nimsdai–, amb qui ja ha compartit expedició prèviament, Stefi partirà cap al Nepal a principis d’abril, esperant coronar el sostre del món durant la temporada premonsònica. Començant amb el trekking al camp base per aclimatar-se, els seus esforços principals se centraran a fer el cim de l’Everest, amb la possibilitat d’ascendir el Lhotse si les condicions meteorològiques i físiques li ho permeten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEFI TROGUET 💋 (@etroguet)


L’andorrana afronta el repte amb ganes, conscient de què significa:

“L’Everest és un gran repte, un projecte molt ambiciós, i sens dubte no serà un objectiu fàcil” explica Stefi Troguet. “Sempre l’havia considerat com una de les últimes muntanyes que pujaria en el repte de fer tots els vuit mils, però al final s’han alineat els astres pel que fa a l’equip i econòmicament, i el fet de tornar a comptar amb el suport de Nims és clau: era una oportunitat que no podia deixar passar. En tinc moltes ganes, molta il·lusió i molt respecte – estar a 8800 metres sense oxigen em genera molt respecte – emprenc aquesta nova aventura, pas a pas i dia a dia.”