Jordi Tosas: Guiat per les muntanyes

1 minut de lectura

Hi ha gent que viu amb passió tot allò que fa. Gent que val la pena perquè transmet il·lusió i coratge i que viu plàcidament històries intenses. Les muntanyes són un indret especial que encaixa perfectament en trajectòries vitals com la de Jordi Tosas. Alpinista des de ben petit, encara conserva les ganes de sorprendre’s que tenia quan era un nen i feia les seves primeres ascensions. El que va arribar a ser el guia d’alta muntanya més jove d’Europa s’ha convertit en una autèntica referència per a amants de la muntanya d’arreu del món. Als Pirineus, als Alps o a l’Himàlaia, ha esdevingut un enorme coneixedor del terreny que trepitja i s’ha sumat a expedicions de tota mena.

En els darrers anys, Tosas s’ha convertit en una peça clau del projecte Summits of my life de Kilian Jornet. I per una vegada a la vida, es converteix en el protagonista d’un relat curt, un documental de 16 minuts, centrat en la seva figura i en com ha estat capaç d’afrontar aquesta nova aventura al costat de Jornet. Tosas explica sensacions, vivències, idees i projectes i ens atrapa des del primer instant. Cal donar l’enhorabona a Salomon TV per fer possible aquest “Unbound” i apropar-nos a un dels grans amants de la muntanya de casa nostra, un esportista que ens recorda que el risc és subjectiu.

Dean Leslie l’encerta oferint-nos les seves emocions en català, en un documental que val molt la pena i que també recull les impressions del mateix Kilian. Gaudiu-lo!