Club Patí Voltregà: 11 títols en 7 anys

2 minuts de lectura

Aquest cap de setmana els 8 millors equips d’hoquei patins de l’OK Lliga s’han desplaçat a Lloret de Mar, que per quart any consecutiu ha acollit la copa de la reina. És una cita molt esperada per a tots els clubs, ja que en només tres partits poden sumar un trofeu de prestigi al seu palmarès. En un torneig emocionant fins al darrer segon de la final, els favorits han fet bons els pronòstics. A Semifinals hi van accedir els quatre millors classificats de la lliga. A la final, els dos primers. Aquesta copa de la reina no ha estat, precisament, el torneig de les sorpreses.

El Club Patí Voltregà ha lluitat de valent per recuperar un títol que no alçava des de 2014. A quarts es va desfer del Bigues i Riells per 7 a 4 amb lideratge per a Natasha Lee. A semifinals, un triomf ajustat contra el Palau (3-2) amb dues dianes decisives de Berta Tarrida. I a la final, triomf a la pròrroga contra el Gijón, també per 3 a 2, amb un triple fantàstic de l’argentina Adriana Gutiérrez, que s’està convertint en una jugadora determinant en la seva segona temporada a l’equip català.

C6vbDIOXUAY5wL3

La sisena Copa de la Reina

Aquest diumenge el CP Voltregà va aconseguir el títol que ja havia guanyat el 2006, 2007, 2008, 2011 i 2014. La Copa de la Reina és la competició que “només” havia aconseguit guanyar una vegada en els darrers 5 anys. Hi havia moltes ganes d’alçar aquest trofeu, és clar. El CP Voltregà del segle XXI està avesat als triomfs i tres temporades en blanc en aquesta cita hauria estat una autèntica anomalia.

Si ens fixem en la dècada actual, des de la temporada 2010-2011, el CP Voltregà ha estat capaç d’alçar 11 títols. Tres Copes de la Reina, tres copes d’Europa i 5 lligues. Són números impressionants que van tenir el seu cop d’efecte amb el triplet històric de 2011 i que s’han anat engreixant any rere any.

Aquest 2017 el CP Voltregà encara aspira a assolir el triplet, encara que la missió és complexa. A la lliga són segones a un punt del Gijón (i havent disputat un partit més). A falta de 8 jornades, capgirar la situació és possible, però també difícil. A la lliga europea, mentrestant, ja estan classificades per a la final a quatre que es disputarà d’aquí a quinze dies. A semifinals hauran de superar el Manlleu i a la final es podrien trobar o bé amb el Gijón o bé amb el Benfica. Quatre equipassos per a un sol títol.

Un èxit que perviu en el temps

Veteranes sorgides del planter com la capitana Anna Romero o Laia Vives han anat veient l’evolució d’un conjunt guanyador. Moltes jugadores han passat per l’equip però el Voltregà ha sabut mantenir una identitat vinculada a l’èxit. En el darrer cicle triomfal jugadores com Cristina Barceló (2007), Natasha Lee (2009) o Berta Tarrida (2013) han esdevingut la punta de llança d’un projecte que ha sumat talent argentí amb Gutiérrez o perles plenes de potencial com Nara López, fitxada aquest estiu procedent d’un rival directe com el Manlleu. L’adéu de jugadores que han triomfat al club, com Carla Giudici o Anna Casarramona, ha comptat amb relleus de primera qualitat. En el cas de Giudici, una institució al Voltregà, l’homenatge va ser sonat:

L’equip que ara entrena Beto Borregán ha viscut sis anys d’èxit sota les ordres de David Bou. El tècnic de les blanc-i-blaves va arribar a la temporada 2010-2011 i va plegar l’estiu passat per dedicar-se de ple al restaurant que regenta amb la seva família a Seva. En l'”etapa Bou” l’equip va sumar 10 de 18 títols possibles. Bou va arribar com a aposta de la nova junta directiva encapçalada per Xevi Sala i va forjar un palmarès excepcional. L’ex blaugrana Borregán, de moment, ha començat amb bon peu. Serà capaç de fer un doblet? Reeditarà el triplet de Bou en l’any de debut? En qualsevol cas, tot és a punt a Sant Hipòlit per continuar gaudint d’un dels millors equips esportius de casa nostra.