El descens amb esquí d’un gran pic dels Alps

1 minut de lectura

17834285_1269742649746789_2032537729784540309_o

Fa unes quantes setmanes ens fèiem ressò d’una ascensió al Mont Cerví espectacular que posava els pèls de punta. L’atracció pels pics més exigents és una constant en l’alpinisme, que ara ens torna a regalar unes imatges trepidants a la mateixa zona dels Alps. Situat al Massís del Mont Blanc, l’Aiguille Verte (Agulla Verda) és un altre pic escarpat i afilat que el francès Romain Montimart ens apropa en un vídeo que il·lustra perfectament la “bogeria” duta a terme per aquest grup d’alpinistes.

Després de completar l’ascensió a peu, el grup de Montimart afronta el primer tram de descens per l’aresta de la muntanya amb els esquís de muntanya calçats. Cal veure el traçat que ofereix el vídeo gravat en càmera subjectiva pel francès:

Descens pel corredor Whymper

Les imatges són concloents, però per si algú dubta del desnivell que afronta a banda i banda de la carena, cal explicar que segueixen la ruta clàssica del corredor Whymper per afrontar el descens d’un dels 82 cims que supera els 4.000 metres als Alps (concretament, 4.122m). Considerat com una de les ascensions més difícils del massís europeu, el pic de l’Aiguille Verte va ser trepitjat per primera vegada per l’expedició que liderava Edward Whymper l’any 1865. Va ser el pas previ abans d’afrontar el gran repte de l’època, el Mont Cerví. Es tracta, doncs, de l’itinerari més clàssic.

La seva dificultat es pot comprovar en la imatge que el mateix Romain Montimart va penjar a les xarxes socials per explicar el camí que havien seguit.

romaindescens