Barcelona, a ritme de Parkour en bicicleta

1 minut de lectura

De vegades la xarxa llança un vídeo esportiu que esdevé viral en poques hores i que rep centenars de milers de visites. Al cap d’uns mesos, continua disponible al catàleg i de tant en tant algú s’anima a fer-hi un nou cop d’ull. Per als despistats que el mes d’octubre no topessin amb les habilitats de Tim Knoll dalt d’una bicicleta BMX, recuperem el seu recorregut per la capital catalana que ja compta amb més de 5 milions de reproduccions a Youtube.

Knoll és el gran especialista d’aquesta disciplina urbana que ràpidament podríem definir com un malabarisme constant sobre la bicicleta. Amb trucs de tota mena i aprofitant pràcticament tots els elements de la bicicleta per posar-hi els peus en algun moment o altre, Knoll també interactua amb elements del mobiliari, rampes o parets de la ciutat. El parkour en bicicleta requereix una tècnica impecable si es vol practicar al màxim nivell. I Knoll, que va assolir un rècord guinness tan absurd com la major quantitat de metres dalt d’una bicicleta fent un limbo, és la persona que n’ofereix autèntiques classes magistrals.

Barcelona, un gran escenari

Si l’esport ja és espectacular, lligar-ho en escenaris coneguts per a la majoria de lectors de La Fosbury és una delícia. Knoll també ha publicat un recull similar a San Francisco, és clar. Però veure’l en acció a Barcelona és curiós i especial. Transita des de llocs clàssics del turisme fins a racons diversos que no acostumen a ser especialment concorreguts. Esport urbà enregistrat per un dels grans especialistes dels vídeos d’esport extrem del món, el nord-americà Devin Graham. Val la pena fer-hi un cop d’ull!