La Secretaria General de l’Esport i l’Ajuntament de l’Alguer treballen per celebrar una etapa de la “Volta” Ciclista a Catalunya 2018 en aquest municipi de Sardenya

1 minut de lectura

IMG_3519web1.jpg_1307823229

La Secretaria General de l’Esport i l’Ajuntament de l’Alguer han mantingut avui una reunió de treball en la qual han acordat treballar conjuntament per portar una etapa de la “Volta” Ciclista a Catalunya del 2018 a aquesta ciutat de Sardenya (Itàlia).

La trobada s’ha produït amb motiu de l’estada del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, a l’Alguer, des d’on avui ha començar l’edició número 100 del Giro d’Itàlia, amb una primera etapa entre l’Alguer i Olbia. Gerard Figueras ha estat convidat pel síndic de l’Alguer, Mario Bruno, a assistir a aquest esdeveniment internacional, reforçant així els vincles entre ambdós territoris pel que fa a la promoció esportiva.

Aprofitant les sinergies amb l’empresa de transport marítim Grup Grimaldi, l’objectiu del Govern és que la “Volta”, una de les proves ciclistes més antigues d’Europa, pugui ampliar encara més la seva projecció internacional i prestigi disputant una etapa en un altre dels territoris de parla catalana.

IMG-201705web2.jpg_1307823229

El secretari general de l’Esport ha estat acompanyat durant la seva visita a l’illa pel Joan-Elies Adell Pitarch, director de l’Oficina de l’Alguer de la Delegació del Govern a Itàlia; Jordi Torres, cònsol major d’Encamp (Andorra), municipi agermanat amb l’Alguer; Robert Gil, director del Centre Esportiu Sociocultural del Pas de la Casa (Andorra); Jordi Padrós, coordinador de l’Espai Natural de l’Àrea de Territorial i Sostenibilitat Ambiental de la Diputació de Barcelona, i Xavier Roget, responsable de la Direcció Territorial Occidental de la Diputació barcelonina.

Els representants institucionals andorrans, el secretari general de l’Esport i el comú de l’Alguer s’han reunit, d’altra banda, per acordar la celebració d’un triangular de rugbi entre les seleccions de Catalunya, Alguer i Andorra, que es farà anualment a partir d’aquest proper mes de setembre al nou camp de rugbi d’Encamp amb la voluntat que cada any es disputi en un territori diferent. A banda, la Secretaria General de l’Esport i el comú d’Encamp s’han compromès a treballar per portar un final d’etapa de la “Volta” Ciclista a Catalunya a aquesta parròquia andorrana també el 2018.