217 paracaigudistes baten un nou rècord del món

1 minut de lectura
El salt en paracaigudes sempre és espectacular. Una sensació única que, quan és compartida, creix fins a espais inexplorats.

Ja fa uns quants anys que els millors especialistes del món s’uneixen per crear a l’aire figures espectaculars. Hi ha competicions de tota mena que ho fan possible i sovint les proves més impensables s’acaben fent a Arizona, als Estats Units, en una àrea perfecta per les condicions meteorològiques, geogràfiques i demogràfiques.

Un dels aspectes més complicats en els salts en paracaigudes són els canvis seqüencials de les figures conjuntes. Una coordinació perfecta, treballada en molts altres espais abans de dur a terme el salt definitiu, i que per motius obvis compta amb un temps molt limitat per dur-se a terme. Aquest és l’aspecte essencial del nou rècord del món que han assolit 217 paracaigudistes procedents d’arreu del món als EUA. 217 persones coordinades a la perfecció per executar una triple figura aèria abans de deixar-se anar de les mans.

PAY-217-SKYDIVERS-BREAK-WORLD-RECORD (1)

Els vídeos de la proesa

Aquesta fita inaudita per als esports aeris va comptar amb mesos de preparació prèvia i 10 avions per acollir tots els participants en la figura. El resultat d’aquest nou rècord del món ja es pot gaudir en vídeo. És espectacular. Fixeu-vos especialment en els canvis dels saltadors que estan a l’exterior de la figura i que són executats de forma simultània.

Fa uns dies ja va aparèixer el primer vídeo del repte assolit a finals d’octubre. És un enregistrament que ens permet veure la figura des d’un altre punt de vista i en què també es percep perfectament el triple canvi de figura abans que els saltadors es deixin anar de les mans:

El salt més nombrós, a Tailàndia

L’any 2004 fins a 357 saltadors es van aplegar a Tailàndia per fer una única figura aèria massiva. El vídeo (MALGRAT la innecessària música èpica que l’acompanya) també val la pena. Aquella va ser una fita sensacional que ha portat a múltiples nous intents fins al viscut a Arizona aquest 2017: