L’Emmarcat: Niklas Eg

3 minuts de lectura

Aquesta setmana hem pogut comprovar al Tour d’Abu Dhabi, que quan la carretera s’enfila, comencen a aparèixer corredors joves, molt poc coneguts al pilot internacional, però que ja estan allà, al World Tour, i lluitant entre els millors a aquestes proves de 2n nivell. A l’etapa amb final a Jabel Hafeet hem vist entre els millors a l’emmarcat Bjorg Lambrech i el 7è va ser un jove danès del Trek, l’emmarcat d’avui que no és altres que Niklas Eg.

En Niklas va néixer el 6 de gener de 1995 a Kibaek, un petit poble proper a la ciutat de Herning, al centre de Dinamarca. En Niklas es va enrolar de jove a l’equip formatiu de la ciutat: el Herning KC, allà es va anar desenvolupant en les seves etapes formatives fins arribar a la categoria junior. Ja en les etapes inferiors es venia demostrant com a un dels corredors més prometedors de Dinamarca. De la quinta de Pedersen i acostumat a batre’s també amb Kragh Andersen, dos emmarcats que corren ja al World Tour, en Niklas arribava a l’etapa junior amb ganes de fer-se un forat al ciclisme i buscar projecció internacional.

El seu primer any, el 2012, va ser brutal. Es va endur la Course de la Paix, la gran proba per etapes junior UCI davant els seus dos companys de selecció. A més a més va participar de les proves més importants europees. A nivell nacional va seguir sumant victòries, sobretot en clàssiques que tenien duresa, tot i que això a Dinamarca no era gaire fàcil de trobar.

Quan encarava el seu 2n any de junior, en plena progressió, el seu somni va estar a punt de veure’s estroncat. Li van detectar una malaltia en el seu desenvolupament i es va veure obligat a deixar la competició. Aquesta aturada va durar 2 anys sencers i en Niklas va estar a punt d’abandonar i retirar-se del ciclisme. Per sort, no ho va fer i es va acabar recuperant. El 2015, amb 20 anys tornava al club de Herning per encetar la seva etapa sub23.

EL 2015 va ser un any de recuperar sensacions i confiança. Va córrer principalment proves menors a Dinamarca i no va entrar a la selecció nacional. No va aconseguir cap resultat destacat, però el Niklas es va tornar a sentir ciclista i confiat que el seu somni d’arribar a ser professional encara estava ben viu. I més encara quan Bjarne Riis, director de l’equip Continental Team Trefor, una de les bases més importants de ciclisme danès, va confiar amb ell de cara al 2016.

Niklas Eg, talent que ve de lluny

Així que el 2016, fa tan sols 2 anys, feia el debut a Continental com a corredor professional. Aquell 2016 va compartir equip amb Mads Pedersen. En Niklas va ser un dels principals escuders d’en Mads i en part gràcies a ell va poder brillar i fer el salt al World Tour. Va córrer ja amb la selecció proves UCI com a gregari amb un 46è a la general del Tour de l’Avenir com a resultat més destacat. També va demostrar que es defensava contra el crono al ser 5è al nacional sub23 i 1 è al nacional elit en ruta.

Sense Pedersen, el lideratge de l’equip quan la carretera s’enfilava era per ell el 2017. Així ho va demostrar i amb el seu equip va aconseguir bones generals a curses per etapes menors, destacant un 2n lloc de la Kreix Breith francesa o el protagonisme al Tour de Dinamarca. Però va ser amb la selecció on va exprimir el seu rendiment: 2n a la General del GP Priessnitz, 4t al Giro del Valle d’Aosta i 3r al Tour de l’Avenir. No tan sols havia de competir amb els cracks de la selecció, sinó amb els cracks d’aquesta generació: Bernal, Lambrecht, Sivakov, Storer i companyia… Diversos equips World Tour ja l’hi havia posat la mirada abans de l’Avenir, però la solvència a la ronda francesa van fer que en pocs dies firmés un contracte. L’afortunat va ser el Trek, que veu en ell un corredor amb molt potencial per a les Voltes per etapes.

Aquest 2018 ha iniciat la seva temporada a les càlides terres australianes. Temperatura que, segons comenta, li beneficia, tot i venir d’un país nòrdic. El seu rendiment va ser notable: 36è al Tour Down Under (10è jove) i 12è al Herald Sun Tour. Recentment ha liderat l’equip a Abu Dhabi i a l’etapa ja ha estat entre els millors com hem comentat.

Tot i ser un any d’aprenentatge per en Niklas Eg, ja està donant mostres del seu gran potencial quan la carretera s’enfila. Caldrà estar molt atents d’aquest corredor amb un gran talent, que en qüestió de dos anys ha passat de ser un ciclista gairebé retirat a una perla del pilot World Tour.