L’Emmarcat: Mads Pedersen

2 minuts de lectura

Un equip que ha començat aquest 2018 d’una manera espectacular es el Trek. L’equip porta ja 6 victòries i aconseguides a 3 continents diferents. Uns dels protagonistes d’aquestes victòries és l’emmarcat d’avui: Mads Pedersen, recent guanyador d’etapa al Herald Sun Tour.

En Mads va néixer fa 22 anys, el 18 de desembre del 1995 a Lejre, un petit poble de l’illa de Zelanda, a l’est de Dinamarca, el mateix país de l’emmarcat Magnus Cort. La seva etapa com a júnior és realment impressionar. Pocs corredors que us hem portat han aconseguit resultats tan prolífics a escala continental com el Mads. El 2012, el seu primer any de junior corrent al seu país amb 16 anys. En contem 7 victòries, 5 d’elles al calendari UCI i a països com Bèlgica, Alemanya o Croàcia. Les victòries son etapes al sprint o etapes trencades que ha resolt en petits grups. Els seus bons resultats en les contrarellotges li van permetre endur-se la general del Tour d’Istria o Trofeu Carlsberg de nivell UCI, entre d’altres. Destaquem també el 3t lloc a la general de la prestigiosa Course de la Paix o un 10è a la Paris Roubaix. Córrer els campionats europeus i mundials però no en destaca.

El seu domini el 2013 és encara més aclaparador. En el seu 2n any de junior es converteix probablement en el millor junior. Atenció a la dada: allà on córrer hi guanya mínim una etapa. 13 victòries des de l’abril: la París Roubaix, 2 etapes + general de la Course de la Paix, 3 etapes i General del Trofeu Carlsberg, entre moltes altres. Als campionats europeus fa el 30è però és als mundials on gairebé s’endú el títol. Queda 2n a Firenze darrere, precisament, Mathieu Van der Poel.

Passa a sub23 de la mà de l’equip Continental danès Cult Energy. Un primer any d’adaptació a la categoria. Participa amb la selecció danesa de les grans proves internacionals sense cap resultat destacat, menys el GP de Frankfurt, que guanya en un sprint reduït de 3 corredors. Queda 3r al nacional sub23 contrarellotge. El 2015 l’equip puja a la divisió Professionals i en Mads Pedersen també puja el seu rendiment. Tot i no brillar com a junior, fa molts km de qualitat en les proves del calendari continental europeu. Guanya 2 etapes incloent una al Tour de l’Avenir, en un sprint de 4 corredors

El 2016 canvia d’equip: el Team Stolting, també danès de la categoria Professional Continental. Torna a triomfar a una gran clàssica de llambordes: guanya la Gent Wevelgem sub23 i fa top40 a la Omloop. Suma 2 victòries més al llarg de l’any. Queda 5è al nacional danès i 11è al sprint del mundial de Qatar.

Ja més que rodat per tota Europa fa el salt al World Tour el 2017 amb el Trek-Segafredo. Suma experiència com a gregari la 1a part de l’any: participa en proves World Tour com el Down Under, també les proves de llambordes i finalitza el Giro d’Itàlia on fa el 12è a la darrera crono. La 2a part de la temporada està plena d’èxits: campionat nacional danès, contrarellotge i general del Tour de Poitou i arrasa al Tour de Dinamarca (2.HC). Guanya l’etapa reina i la general, gràcies a la seva regularitat.

Aquest 2018 Mads Pedersen l’inicia ja amb certs galons fins el Trek: ha començat fort a Austràlia com hem vist al Herald Sun Tour i pot ser una peça clau per a la primavera de Degenkolb. N’estarem atents!