L’Emmarcat: Iván García Cortina

1 minut de lectura

S’estima que per cada 10.000 trèvols de tres fulles que hi ha al món, només n’hi ha un de quatre. I que porta sort a qui el troba. A Espanya passa una cosa similar amb els ciclistes, potser amb una relació més exagerada… per cada milió de ciclistes que brillen a la muntanya, només un ho fa a les llambordes. Avui us presentem l’Ivan García Cortina.

L’Ivan és un jove corredor asturià que no compleix els estàndards d’un corredor espanyol, un país on predominen els escaladors i corredors de voltes per etapes. No, res a veure, l’Ivan destaca per la seva potència, per la força que mostra sobre la bicicleta quan aquesta vola sobre el pavé. Per això, amb 21 anys recent complerts aquest novembre, ja debutarà en un equip World Tour l’any vinent, el Bahrein Mérida.

I és que un magnífic 2016 l’avala. Corrent pel filial continental del poderós Ettix, que l’any vinent recobra el seu patrocinador principal la històrica marca Quick-Step, s’ha convertit en l’únic sub23 capaç de finalitzar en el top10 de les versions per a sub23 de 2 monuments del ciclisme mundial i les clàssiques de primavera: París-Roubaix i Tour de Flandes.

Aquestes credencials són més que suficients per veure que té un futur enorme per davant. Però no content amb això, ha realitzat un 2016 farcit de llocs d’honor, només cal recordar-lo lluitant, sol, per buscar-se un lloc entre els millors al campionat del món de Qatar guanyat per Halvorsen.

Quines coses té a millorar? Probablement moltes, té marge de progressió en molts aspectes… Per destacar-ne alguna potser li faltaria el cop final a les curses. Recordeu allò que criticaven de Sagan fa un parell d’anys? Que estava entre els millors sempre, però que poques vegades guanyava? Bé, doncs per aquí va la cosa… De fet enguany “només” ha obtingut una victòria.

Però que això no us destrempi, eh! Que aquest noi té molt bona pinta! De fet estem convençuts que els aficionats al ciclisme tornarem a vibrar sobre les pedres com quan ho fèiem amb el gran Joan Antoni Flecha.

Serà l’Ivan García Cortina el seu successor? Li queda molta feina a fer però té tots els ingredients per ser-ho!

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!