L’Emmarcat: Chris Hamilton

2 minuts de lectura

A la primera prova World Tour de l’any, el Tour Down Under australià, hem vist el debut de moltes joves promeses que al llarg de la temporada anirem presentant: Lennard Hofstede i Phil Bauhaus del Sunweb, Enric Mas del Quick Step o Ruben Guerreiro del Trek. Però, fent honor a la terra australiana, qui presentarem avui és al també ciclista del Team Sunweb Chris Hamilton!

En Chris va néixer el 18 de maig del 1995 a Kennington, una ciutat petita a 150 Km de Melbourne, al sud-est d’Austràlia. El lema d’aquest jove aussie d’encara 21 anys és que “el treball dur equival a glòria”, i es pot dir que l’està complint al peu de la lletra, ja que amb tan sols 21 anys ja ha fet el salt al World Tour, després d’una etapa formativa molt intensa a Austràlia, un país on cuiden molt bé el ciclisme i existeixen moltes estructures formatives, carreres i patrocinadors on formar i mostrar al món els seus joves talents.

La relació del Chris amb el ciclisme s’inicia en la BTT, i així va ser fins l’any passat, quan va decidir fer definitivament el salt a carretera. No va ser, però, fins a l’edat de 17 o 18 anys que es va prendre el ciclisme amb seriositat i va començar a obtenir els primers resultats en BTT.

Ràpidament va mostrar el seu talent i va guanyar les sèries nacionals de BTT. Des d’un inici va tenir la sort de poder compaginar aquest alt rendiment en un equip de BTT amb el ciclisme en ruta, mitjançant l’Avanti Racing Team, un dels equips més poderosos de l’escena Continental australiana, entrenats per Andrew Christie-Johnson, formador de talents com Richie Porte, Nathan Haas o William Clarke, entre d’altres.

El 2014 i 2015 va participar de les proves de les NRS (National Road Series), un seguit de proves australianes en l’àmbit nacional pensades per llançar corredors cap als equips professionals europeus i polir noves figures mundials. Cada vegada, aconsellat pels seus entrenadors, se centra més en la carretera i el 2016 s’hi dedica completament, i, com veurem, va ser una decisió molt encertada.

Chris Hamilton amb els colors del Sunweb

Aquell any va començar molt bé amb la victòria al nacional sub23. Això al va fer entrar a l’equip nacional per al Tour Down Under, on va aconseguir una magnífica 11a plaça a l’etapa de Wilunga Hill! Aquell Down Under el va finalitzar el 14è a la General i 4t dels joves.

El seu inici de temporada va seguir amb un 8è lloc a la general total i millor jove al Herald Sun Tour (2.1), cursa que va guanyar un altre Chris, el Froome.

Després d’un 7è al Tour de Taiwan, el mes de març va ser atropellat per un cotxe mentre estava entrenant. L’accident va provocar-li el trencament de costelles, canell i perforació al pulmó. Tot i això, amb esforç i sacrifici a inici de juny va tornar a competir i a bon nivell!

La segona part de la temporada va poder debutar a carreres del circuit francès i belga sub23. No va tenir grans resultats però els equips World Tour ja s’hi havien fixat, coneixedors de la seva gran progressió des que es va iniciar al ciclisme i del seu esperit de sacrifici.

EL Team Sunweb s’ha fet amb els seus serveis pel 2017 i dos anys més. Tot i fer un debut discret al TDU (56è a la general) són conscients del seu talent i potencial i el portaran entre cotons perquè arribi a ser un gran campió de les voltes per etapes.

En Chris Hamilton, “Hamo” pels amics, s’ha traslladat a Girona com altres tants aussies amb la voluntat de seguir millorant per poder emular els resultats del seu gran ídol, Cadel Evans.