El retorn inesperat de Blanca Gil

2 minuts de lectura
Retirada des del 2015, la setmana que ve Blanca Gil tornarà a disputar un partit de waterpolo, l’esport en què va arribar a ser la millor jugadora del món.

Nascuda a Vinaròs i mallorquina des de ben petita, Blanca Gil és un dels grans noms del waterpolo del nostre país. Fa tres anys va tancar una carrera meravellosa en què es va convertir en una gran estrella mundial d’aquest esport. Debutant amb 16 anys a la selecció espanyola, ben aviat es va convertir en la referència d’un equip que maldava per progressar a les grans competicions internacionals. Gil va jugar el gruix de la seva carrera esportiva a Itàlia, amb una primera etapa amb el Catània, que la va tornar a repescar després de fitxar pel Roma. L’any 2007 la LEN la va designar com la millor jugadora del món, honor que repetiria tres anys més tard a la Lliga Mundial.

Entre el 2006 i el 2010 va ser triada com la millor jugadora de la potent lliga italiana, on també va ser durant sis anys consecutius la màxima golejadora del campionat. El 2011 va intentar canviar el Catània pel ProRecco però el seu equip d’origen va bloquejar el traspàs fins al punt que va ser sancionada sense poder competir durant 2 anys a Itàlia. Malgrat prosseguir la seva carrera a les files de l’Olympiacos grec, aquell incident va deixar molt tocada la confiança de Blanca Gil, que, descentrada, va optar per renunciar als Jocs Olímpics de Londres, la cita que consagraria una generació d’or del waterpolo de casa nostra.

Blanca Gil, en un partit amb la selecció espanyola
Blanca Gil, en un partit amb la selecció espanyola

Blanca Gil és una de les dones que va fer créixer el waterpolo al nostre país i el far de les jugadores que van haver de multiplicar-se per cobrir la seva sobtada absència olímpica en la memorable medalla de plata de 2012.

El retorn, a Grècia

Tres anys després de fer efectiva la seva retirada ha anunciat un retorn sorprenent: fitxa per un equip grec de primera divisió (A1), el Nireas de l’illa de Rodes, amb qui disputarà tres partits decisius de lliga entre el 9 i el 18 de febrer. Un equip que està format per jugadores molt joves (la columna vertebral no supera els 16 anys) i que rebran una ajuda de luxe amb el retorn de Blanca Gil. Amb 34 anys, la jugadora mallorquina fa un fitxatge fugaç. Ho ha explicat al portal “Waterpolo Italy”:

“Sempre he sentit nostàlgia del meu món. El waterpolo era una part important de la meva vida i l’he trobat a faltar. Sobretot després de l’arribada del meu segon fill, en Cristian, vaig tenir la sensació que alguna cosa em feia voler recuperar la bellesa de moltes situacions que em regalava el meu esport”

Una experiència breu que pot ser el preludi d’un retorn a mig termini. Com explica als companys d’IB3 TV, un dels objectius que es marca en la seva etapa com a responsable d’equips del Club Aquàtics Sóller (estrenada el passat mes d’octubre) és crear un conjunt femení de waterpolo en què no amaga que li agradaria aportar la seva experiència, també, com a jugadora veterana.