Judith Forca i Unai Aguirre escollits millors waterpolistes europeus

1 minut de lectura

Es tracta d’un doble premi que reafirma el gran nivell del waterpolo català

Judith Forca i Unai Aguirre han estat escollits millors waterpolistes d’Europa del 2022. El vot del públic ha comptat un 30% del total, mentre que el 70% restant ha recaigut en els membres del comitè tècnic de la European Aquatics. També estaven nominats Álvaro Granados en la mateixa categoria que Unai Aguirre i Pau Ribes en natació artística masculina.

Aguirre va ser una de les claus de la selecció espanyola que l’estiu passat va proclamar-se campiona del món dues dècades després. Va ser al Mundial disputat a Budapest després de signar una actuació memorable. El porter de l’Atlètic Barceloneta va ser un pilar defensiu, resultant clau per a la consecució del títol i erigint-se amb només 20 anys com un dels noms importants de l’equip dirigit pel barceloní David Martín.

La sabadellenca Judith Forca, una de les esquerranes més destacades del waterpolo internacional, agafa el relleu d’una altra jugadora de l’Astralpool Sabadell, Bea Ortiz, premiada l’any passat quan lluïa els colors del Terrassa. Forca va ser determinant en l’or que va aconseguir Espanya en l’Europeu de Split i va ser màxima golejadora del Mundial, en què la selecció espanyola va finalitzar en cinquena posició. Als seus 26 anys, està consolidada com una de les millors del món. El reconeixement arriba poques hores abans que comenci la Copa de la Reina que es disputa a Terrassa aquest cap de setmana.