Toni Ponce brilla al Trofeu Internacional de Barcelona en un dia històric pel CN Castellfollit

1 minut de lectura

Els dies 11 i 12 de febrer es va disputar la 1a Jornada de la “Lliga AXA de Natació Paralímpica”, 8è Trofeu Internacional de Natació Adaptada a la piscina de la Nova Escullera del Club Natació Barcelona amb la presència dels millors nedadors i nedadores nacionals.

El vilafranquí Toni Ponce (CN Vilafranca) va guanyar aquesta primera jornada amb un total de 927 punts aconseguits a la prova dels 100m braça, per davant del veterà Miquel Luque (CN Barcelona) amb 892 punts i Jacobo Garrido (CN Mataró) amb 886 punts. Cal destacar també la quarta posició de Núria Marquès (874 punts) i la cinquena de Sarai Gascón (822 punts).

A l’agost es disputarà el Mundial de Manchester, en què hi ha en joc places pels Jocs Paralímpics de Paris 2024, i ja hi ha nedadors que van obtenint les mínimes per participar-hi. Ho van fer Ariel Shrenck (50m lliures S9), Miguel Luque (50m braça SB3), Núria Marquès (200m estils SM9) i Mahamadou Dembelleh (50m lliures S11). Dambelleh, nedador invident del CN Castellfollit que combina entrenaments a la piscina de Sant Pere de Torelló i a les instal·lacions del Club Natació Olot, va obtenir per primera vegada el bitllet per a un mundial de natació adaptada.

La seva marca als 50m lliures va ser de 27 segons i 67 centèsimes. Aquesta és una gran fita pel CN Castellfollit, perquè es tracta del primer esportista en més de 50 anys d’història format a l’entitat que aconsegueix classificar-se per a un Mundial.

La segona jornada d’aquesta competició es disputarà el cap de setmana del 25 i 26 de febrer a Palma de Mallorca. La “Lliga AXA de Natació Paralímpica” consta d’un total de set jornades durant tot el 2023.

Imatge de portada: @toni_ponce / @cncastellfollit