“Glòria a Les Sirenes”: la Copa LEN es queda a casa

3 minuts de lectura

Avui es decidia al Sorrall un títol europeu, la Copa LEN de waterpolo, i s’enfrontaven el nostra La Sirena Centre Natació Mataró i el Vouliagmeni grec. I jugant davant un equip que tenia una Ifigènia i una Antígona aquesta final hagués pogut ser una tragèdia grega, però ha acabat bé i l’equip de La Sirena ha aconseguit el títol de la LEN Trophy o Copa LEN, com en diem aquí, per fer la parella amb la Copa de la Reina aconseguida sis dies abans a Sabadell. Dos títols d’aquest envergadura en una setmana consoliden per fi aquest equip, que sempre s’havia dit que tenia molt de futur però no tenia present, a l’elit del waterpolo continental.

CgMKLCLWcAA2KJz

Ha estat un partit duríssim. A la crònica d’ahir dèiem que a la final haurien de defensar més que el que ho havien fet a la semifinal i en efecte ho han fet, igual que ho han fet les gregues per tancar el partit amb un ajustadíssim 5-6, perquè La Sirena jugava de visitant, que diu ben clarament com s’ha defensat i lo malament que ho han passat els atacs, tant atacant en igualtat com en superioritat.

Les gregues guanyen el primer quart

El partit avui ha començat bé ja que la boia grega de  La Sirena,  Alkistis Benekou, ha marcat ben aviat. Això ha fet que a partir d’aquell moment la defensa sobre ella fos una de les principals preocupacions del Vouliagmeni que ha vist com anaven caient-li exclusions per la defensa sobre la boia. Ràpidament les gergues han capgirat el marcador, primer amb un gol de la seva boia i després en una badada defensiva mataronina en una contra. Laura López ha empatat també en una contra, però quan ja semblava que s’arribava al final amb empat i ja sobre el temps Chydirioti ha marcat d’un xutàs imponent que s’ha colat pet tot l’escaire.

En el segon la defensa mataronina està impecable

Al segon quart s’ha començat a endurir mot més el joc de l’equip grec, que ha patit sis exclusions. Una d’elles ha servit perquè Laura López tornés a empatar. I després ha estat Ciara Gibson la que ha marcat en un atac ràpid i sorprenent abans no estigués col·locada la defensa rival. I amb 4-3 s’ha arribat al descans.

CgMIQZ2XIAA6IqE

Al final del tercer tot està per decidir

A la represa l’equip mataroní també patia exclusions en intentar frenar la poderosa boia grega, i el Vouliagmeni ha demostrat la seva fortalesa mental i la seva qualitat i amb dos grans gols de Tsoukala, s’ha tornat a posar per davant. Però en el tram final ha vist com dues de les seves peces defensives més importanst ja queien eliminades i en una jugada de superioritat, en la qual les gregues pressionaven molt a Roser Tarragó i Laura López, Clara Cambray s’ha decidit a xutar i l’ha clavat per empatar a 5.

Decideix un gol de la mataronina Clara Cambray

Al darrer quart els atacs ja estaven asfixiats i les defenses anaven al límit recuperant moltes pilotes i impedint quasi sempre els xuts rivals. Però a la meitat del quart ha tornat a aparèixer la mataronina Clara Cambray per marcar en superioritat xutant al pal llarg fora de l’abast de la portera grega i aconseguint el que seria el gol de la victòria. Perque`fins al final s’han vist un parell de defenses impressionants, primer de Marta Bach sobre la boia i després de Laura López i Roser Tarragó per blocar el darrer llançament rival i poder cantar victòria.
I en acabar el partit, el públic ho ha celebrat al sons del ritme del “bequetero” i alguna jugadora ha dit el “glòria a les Santes”, però també avui potser tocaria dir: “Glòria a les sirenes”.

CgMIE2RW4AAjK4f

VOULIAGMENI 5-6 LA SIRENA CN MATARÓ

VOULIAGMENI: Kouvodu, Tsoukala (2), Chydirioti (1), Mamaogluo, Protopapa, Xenaki (1), Mavrota, Roumpesi, Kotsia, Diamantopoulou, Seletopoulou, Kontogianni (1), Kotsioni. 5 gols de 23 xuts, de 34 opcions d’atac. 16 exclusions i tres jugadores eliminades per 3 (Xenaki, Roumpesi i Kotsia).
LA SIRENA CN MATARÓ: Elisabeth Keeve, Ariana Gragnolatti, Aina Bonamusa, Alkistis Benekou (1), Roser Tarragó, Alba Bonamusa, Clara Cambray (2), Ciara Gibson (1), Marta Bach, Ona Meseguer, Marcela Ríos, Laura López (2) i Mireia Neddermann (ps). 6 gols de 24 xuts, de 36 opcions d’atac. 10 exclusions i 1 eliminada (Roser Tarragó).
PARCIALS: 3-2, 0-2, 2-1, 0-1