La Copa d’Europa de Patí de Vela celebra la 20a edició

2 minuts de lectura
Del 30 d’octubre a l’1 de novembre Barcelona reuneix els millors especialistes en fer avançar una embarcació nascuda al nostre país fa un centenar d’anys.

Després de dos anys d’espera, aquest cap de setmana la Copa d’Europa de Patí de Vela tornarà a protagonitzar boniques estampes al mar de Barcelona. Tres dies d’intensa competició a la Platja de Somorrostro, seu del club organitzador de la competició, el Club Patí Vela Barcelona. Un centenar d’embarcacions prendran part de la vintena edició de la competició de referència del patí de vela, que acollirà a participants sèniors de diferents punts del territori català, estatal i internacional.

Una xifra rècord, respecte als inscrits els darrers anys, que apunten a una edició especialment lluitada, on les condicions del mar posaran a prova els regatistes i crearan les condicions per viure una prova molt competida. Entre la llista d’inscrits, regatistes representant una vintena de clubs de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, així com procedents de Bèlgica, França i Alemanya. No es descarta, a més, que pugui haver-hi inscrits d’última hora que encara facin créixer més la llista de sortida.

Tres dies de regates de primera i segona categoria que comptaran amb especialistes d’alt nivell, com alguns noms que ja saben el que és endur-se la victòria en aquesta competició: Quim Esteba (Club Nàutic Tamariu), Xavier Roca (Club de Mar Sitges) i Peco Mulet (Club Natació Badalona). Candidats a lluitar per les primeres posicions, com també alguns campions i subcampions de Catalunya i Espanya, així com de Bèlgica.

L’amfitrió, satisfet amb el retorn de la Copa d’Europa

La competició, que es desenvoluparà al llarg de cinc proves concentrades en tres dies, és l’emblema del Club Patí Vela Barcelona. Cada any, i ja en van una vintena, aquest club celebra una festa de l’esport marítim on es posa en relleu el patí de vela, una embarcació genuïna del Barcelonès amb uns orígens que es remunten un centenar d’anys enrere, a les platges de la costa central catalana. Ho explica Rafel Figuerola, president del club organitzador de la cita europea:

“Fa cent anys, a la platja del Somorostro s’hi construïen aquestes embarcacions. I ara hi tenim l’única drassana del món on s’hi construeix aquest tipus d’embarcació. Venim amb moltes ganes de celebrar de nou aquesta prova tan autèntica i representativa de la ciutat, i també d’acollir tots aquests participants”

Els júniors, el cap de setmana següent

Si bé dilluns finalitzarà la Copa d’Europa de Patí de Vela sènior aprofitant la condició de festiu de l’1 de novembre, l’emoció d’aquest esport continuarà bategant uns dies més. El següent cap de setmana (6 i 7 de novembre) tindrà lloc la competició en categoria júnior, on s’espera la participació de més d’una trentena d’embarcacions en aquesta modalitat històrica.