Joan Cardona suma un nou bitllet olímpic en vela El regatista menorquí s'endú la darrera plaça en joc a la Finn Gold Cup de Portugal

Des de dissabte fins aquest dimecres les aigües portugueses han acollit una competició decisiva camí de Tòquio.

La vela del nostre país està d’enhorabona. El cicle olímpic marcat pel relleu generacional ha sigut espectacular i el darrer en refermar-ho és el menorquí Joan Cardona, que acaba de garantir el bitllet olímpic en la classe Finn per als Jocs d’aquest estiu. La Finn Gold Cup era una competició determinant per a les aspiracions de Cardona atès que repartia un darrer bitllet olímpic per als països europeus. Des del primer dia el menorquí ha competit entre els millors i finalment ha acabat la competició en segona posició només per darrere del neozelandès Andy Maloney.

Fins al darrer moment Joan Cardona ha viscut un frec a frec amb el croat Nenad Bugarin, que ha comès una errada en la darrera regata i ha vist com el seu darrer intent de capgirar la classificació ha estat en va després que la seva reclamació fos desestimada pels jutges. La seva cinquena posició final no retrata ben bé els nervis que s’han viscut fins al darrer moment per garantir la plaça olímpic del menorquí, que ha anat remuntant fins a liderar ja en les últimes regates la classificació europea.

Encara inscrit com a regatista de categoria sub23, Cardona ha tornat a demostrar que és un dels talents de futur més rellevants sorgits de les Illes Balears en els darrers anys i sens dubte es plantarà a Tòquio sense pressió però amb capacitat per donar més d’una sorpresa als favorits. La plaça assolida no és nominal i depèn de la tria que faci la Federació Espanyola de Vela, però tots els resultats dels darrers anys reforcen la candidatura de Cardona davant altres possibles aspirants com el català Àlex Muscat, que ha anat clarament de més a menys fins al punt de no tenir cap opció de lluitar entre els millors en la darrera jornada de regates.

Múltiples opcions de medalla a Tòquio

Pendents de la confirmació de la plaça per a Joan Cardona, la vela del nostre país comptarà amb múltiples opcions de medalla aquest estiu amb noms tan potents com el de Jordi Xammar, Sílvia Mas, Paula Barceló, Florian Trittel o Cristina Pujol, que també va guanyar-se la plaça fa pocs dies. Mateo Sanz, el regatista de Formentera que competeix amb Suïssa, també competirà als Jocs.