Una candidatura mediterrània per acollir el Mundial d’handbol femení

Sembla que el corredor mediterrani tira endavant… almenys pel que fa a l’handbol. Aquest dimecres s’ha presentat la”candidatura mediterrània” encapçalada per la capital vallesana per acollir el Mundial d’handbol 2021, amb Granollers, Lleida, Tarragona i Castelló de la Plana com a seus.

Aquesta autodenominada “candidatura mediterrània”, que ha estat presentada per la Real Federación Española de Balonmano, s’enfrontarà a tres potents candidatures com són Rússia, Hongria i Noruega-Dinamarca. La guanyadora la donarà a conèixer la Federació Internacional d’Handbol (IHF) aquest estiu durant els Jocs Olímpics de Rio. Ja s’ha avançat, que en cas de no reeixir, la mateixa candidatura podria optar a l’organització del Mundial 2023.

candidatura

L’acte de presentació aquest dimecres a l’Ajuntament de Granollers. Foto: Granollers.cat

L’acte de presentació celebrat a Granollers ha comptat amb la presència del president de la Real Federación Española de Balonmano, Francisco Blázquez; el president de la Federació Catalana d’Handbol, Tomàs Moral; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; i el conseller de Promoció Econòmica, Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca. Cal dir que les quatre ciutats s’han mostrat entusiasmades per formar part d’aquesta candidatura.

El president de la federació espanyola s’ha referit als “rivals molt durs i competitius” als quals s’haurà d’enfrontar la candidatura que encapçala Granollers. En aquest sentit ha destacat que la candidatura mediterrània té com a punts forts la imatge de “ciutats potents i, a més, tenim l’èxit organitzatiu del Mundial masculí de 2013 amb una gran assistència de públic, especialment a Granollers, ciutat de la qual la Federació Internacional d’Handbol va quedar molt contenta”.

Les Quatre seus de la “Candidatura Mediterrània”

Granollers

Tarragona

Lleida

Castelló

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!