Els atletes Marc Alcalá i Jorge Ureña s’exhibeixen camí de Portland

2 minuts de lectura

El migfondista de Gavà, actual campió d’Europa sub-23 dels 1.500 (fita que el va portar al podi #15 de la Revista Fosbury), ha aconseguit la marca mínima d’aquesta prova i opta a participar al mundial en pista coberta de Portland (EUA), que es disputarà entre el 18 i el 20 de març. La presència a la capital d’Oregon és el primer gran objectiu de la temporada d’Alcalá, que també vol participar als Jocs Olímpics de Rio.

marc-alcala-gakeme-1500

El del Baix Llobregat està en un excel·lent moment de forma en aquest inici de temporada i ja ha millorat els seus registres als 3.000 (7:58:28, millor marca de l’any a l’estat espanyol) i als 1.500, prova en què disposa de la 3a millor marca mundial de l’any amb un registre de 3:39:33 aconseguit aquest cap de setmana a Sabadell. Marc Alcalá també s’ha proclamat campió de la Copa del Rei de clubs en pista coberta defensant els colors del Barça als 1.500.

Mentrestant, a Onil (Alcoià) encara gaudeixen de l’estratosfèric registre aconseguit per Jorge Ureña a l’heptatló: 6.076 punts, suficients per batre el rècord estatal en possessió d’Antonio Peñalver des de 1992. L’alacantí encara no té assegurada la presència al mundial de Portland perquè en el cas de les proves combinades és la IAAF qui escull els 12 atletes participants a la prova. De tota manera, si fan un cop d’ull als registres d’aquest 2016, Ureña ha comprat tots els números per a viatjar als Estats Units, ja que és el líder mundial de l’heptatló.

La marca d’Ureña va sorprendre a tothom després d’una primera jornada de competició sense brillantor aparent i d’un registre brutal als 60 tanques (7’83), digne dels millors especialistes i que va atorgar-li 1.025 punts de cop. Ureña també vol competir als Jocs Olímpics, en aquest cas al decatló, on encara no ha assolit la marca mínima que sí que té al seu sarró Pau Tonnesen. Dos esportistes joves que han fet reviure la disciplina de l’atleta total als Països Catalans.

https://www.youtube.com/watch?v=UIyT1-Ms1MU

Esther Guerrero continua en plena forma

Després de batre el rècord de l’estat espanyol als 600 metres en pista coberta (1:30:08) el mes de gener, l’atleta de Banyoles ha batut la seva millor marca personal als 400 llisos aquest cap de setmana, també a Sabadell, amb un registre de 55:52. Cal recordar que Guerrero és una especialista dels 800 llisos, en què ja disposa de la marca mínima per competir aquest estiu als Jocs Olímpics de Rio.

El camí cap al mundial de Portland compta amb 3 cites destacades els propers 10 dies, que formen part del circuit que s’ha inventat la Federació internacional per a la pista coberta (molt més modest que la Lliga de Diamants, això sí). Seran a Boston (14 de febrer), Estocolm (17 de febrer) i Glasgow (20 de febrer). A casa nostra, València i Sabadell acolliran noves competicions en pista coberta els propers 13 i 19 de febrer respectivament.

També compten amb marca mínima per viatjar a Portland els saltadors Mari Mar Jover i Pablo Torrijos i el migfondista Adel Mechaal, després de les marques que van assolir el 2015.