Primera etapa de la Titan Tropic Cuba: Mojica entre titans

1 minut de lectura

Las Terrazas.- Cobert de fang i fang, mullat i assedegat, però feliç va arribar a la meta el cubà José Mojica, tercer en la primera etapa de l’esdeveniment Titan Tropic Cuba, a escassos 31 segons de Diego Tamayo, de Colòmbia, i a 8 de l’espanyol Ibón Zugasti, dos dels favorits per imposar-se en aquest dur i preciós certamen.

Des de l’arrencada controlada a l’hotel Memories Miramar, els 137 ciclistes van trobar un temps tranquil i humit per a un primer tram sense grans pendents, però a través de senders ben estrets i relliscosos, que van aprofitar els més tècnics sobre les seves bicicletes per col·locar-se en la punta de competència tot just transcorreguts els primers 20 quilòmetres dels 76 disputats.

Gairebé tot el temps entre paratges intricats de la geografia artemiseña i amb prou feines petits encreuament per autopista, els aspirants a guanyar la prova van arribar al final del tram a les ribes del riu Sant Joan, en plena Serra del Rosario, abans que caigués un els xàfecs més copiosos que hàgim vist en els últim dies.

K-20151206_025

Tamayo, vencedor del Titan Desert 2015, va dedicar les seves primeres paraules als patrocinadors que van permetre la seva presència a la cursa i va valorar la feina feta per Mujica, “serà un corredor a tenir en compte per als següents trams, ja que es veu forta i amb domini del terreny“.

Per al millor ruter cubà de l’actualitat, la seva incursió al més alt nivell del mountain bike és una experiència única. “L’etapa va ser molt dura, potser em vaig desesperar una mica al principi i després em van faltar forces per rematar. No obstant això, estic content i sortiré a barallar-me a Soroa aquest dilluns“.

L’actuació cubana -entre 13 nacions que prenen part-, s’ha de valorar d’excel·lent en aquesta fase inicial, ja que a més de Mojica, César Rodríguez va entrar setè general i va primer en la classificació per a menors de 23 anys, alhora que la jove Danai Martínez va ser segona entre les dames, darrere de la portuguesa Filomena Gómez. Olga Echenique va cinquena en aquest apartat.

Moltes històries, caigudes, aventures i emocions hi ha reservades per a ciclistes i periodistes –alguns realitzen les dues funcions– aquestes jornades d’un ciclisme que té cura de la natura al caminar entre ella amb la força i la perícia dels titans. Entre els premis a repartir estan també duos mixtos i màster en dos grups (40-49 anys i més de 50).

La segona etapa reserva un segment de 82, 6 quilòmetres entre aquesta preciosa comunitat de Las Terrazas i Soroa, després del descans en tendes de campanya, agrupades en un campament a cel obert.

 

Joel Garcia, cap d’esports del Periódico Trabajadores de Cuba