El pròleg de la Titan Tropic descobreix la capital cubana

1 minut de lectura

Un recorregut diferent al que tindran a partir d’aquest 6 de desembre van viure en el pròleg els 138 participants del Titan Tropic Cuba de ciclisme, que van recórrer 33 quilòmetres des de l’hotel Miramar Memories fins a la Plaça d’Armes, a l’Havana Vella, en poc més d’una hora.

Amb puntualitat absoluta, a les tres de tarda es va donar l’arrencada per als ciclistes de 13 nacions, que van gaudir, entre d’altres carrers, del Malecón Habanero, L’Avinguda dels Presidents, Rancho Boyeros i el Prado Capitalino, en les quals van rebre les mirades, aplaudiments i suport de milers de ciutadans de l’Havana.

Lluny de la superfície muntanyosa, humida, frondosa i accidentada que tindran en les cinc etapes venidores, el nombrós escamot va rodar per paviment llis tot el temps i tots els inscrits van signar el llibre oficial molt a prop del Templete, lloc on va néixer l’Havana fa 496 anys .

KLO6227

En les paraules de benvinguda a la caravana, Gladys Bécquer, vicepresident del INDER, va destacar la solidaritat i l’alegria que rebran del poble en cada lloc per on passin, i alhora ha agraït als organitzadors la iniciativa d’haver escollit Cuba per a crear una carrera com aquesta, classificada com a marató amb Mountain Bike.

Per la seva banda, Joan Porcar, Conseller Delegat del Grup RPM, organitzador i creador d’aquesta cursa, ha destacat la presència de corredors professionals i amateurs, “que viuran una experiència inoblidable a les seves vides“, alhora que va vaticinar una llarga vida en el temps per aquesta competició a Cuba, després d’aquesta primera edició.

Entre els convidats a la cerimònia d’obertura hi ser el doble campió olímpic i vicepresident de la Federació d’Atletisme, Alberto Juantorena; el multimonarca de voltes ciclistes a Cuba, Eduardo Alonso; així com el titular de la Federació local i Confederació Panamericana de Ciclisme, José Peláez, entre d’altres directius esportius i el Ministeri de Turisme.

Després d’un breu recorregut informal per la Plaça d’Armes -alguna que un altre aigua de coco, fotos per al record i oradors improvisats mentre firmaven-, els arriscats ciclistes van partir en els seus cavalls d’acer amb gomes potents i un amortiment singular cap al descans, ja que la primera etapa els espera aquest diumenge.

El primer segment consta de 88 quilòmetres i serà entre la capital i la comunitat Las Terrazas, amb dificultats majors en l’ascens a la Loma del Esperón, en tant que hi ha trams de pista i un descens espectacularment bell per arribar al poblat pinareño.

La magnitud i complexitat d’aquest esdeveniment arrossega, entre d’altres números, prop de 250 persones a la caravana rodant -periodistes inclosos-, prop de 400 tendes de campanya esperen a tots per dormir en els campaments habilitats després de finalitzar cada etapa.

Joel Garcia, cap d’esports del Periódico Trabajadores de Cuba