Quality Sport Images

Un Godó diferent que fa brillar la ciutat de Barcelona

4 minuts de lectura
Després d’un any de pandèmia, amb la conseqüència de viure un 2020 en que l’esport va passar a un tercer pla on amb sort vàrem poder veure partits per televisió amb la tristor d’estadis buits, sembla que arribem al final del túnel.

La temporada passada per desgràcia es va haver de cancel·lar la competició, però això no ha fet més que donar forces per què el Barcelona Open Banc Sabadell hagi lluït més que mai. Del 17 al 25 d’abril la Ciutat Comtal va acollir un esdeveniment esportiu sense precedents, omplint per dues setmanes els carrers de tennis i garantint dia a dia l’espectacle gràcies a alguns dels millors jugadors del món al Godó malgrat el panorama encara emmarcat per la Covid-19.

Pedro Salado/Quality Sport Images

A principis d’any pocs haguessin posat la mà al foc que tindríem un nou Godó a la ciutat, tenint en compte les mesures de seguretat i d’higiene exigides per fer front al virus i les normatives que anaven canviant cada poc temps des de l’ATP. Aquesta temporada havíem vist tornejos sense públic, d’altres que ja havien provat fer limitacions d’aforament, i en aquest cas els tennistes no han fet més que mostrar una gran alegria pel fet d’haver pogut compartir el seu joc amb un públic molt implicat.

Sempre respectant les mesures per la Covid-19, vam veure unes grades que respectaven la distància de metre i mig entre seients i que vibraven i s’omplien d’aplaudiments amb un públic més que involucrat. No era per menys, sobretot enfrontament d’alt voltatge que ens van oferir Nadal i Tsitsipas, posant el fermall d’or a 10 dies de somni. Un final de competició digne de Grand Slam, una batalla entre gladiadors que va acabar caient de la banda del balear sumant el seu dotzè títol a Barcelona.

Nadal i Tsitsipas, protagonistes de la final del Godó - Manuel Queimadelos/Quality Sport Images
Nadal i Tsitsipas, protagonistes de la final del Godó – Manuel Queimadelos/Quality Sport Images

Tot plegat, sense oblidar la gran actuació de nou al Godó de la parella formada per Cabal i Farah que es van emportar el trofeu en la categoria dobles per segona edició consecutiva cap a Colòmbia.

Cabal i Farah, guanyadors del Godó en dobles - Manuel Queimadelos/Quality Sport Images
Cabal i Farah, guanyadors del Godó en dobles – Manuel Queimadelos/Quality Sport Images

Una edició molt especial, amb moltes diferències respecte les anteriors per adaptar-se de la millor manera a la situació actual. La incorporació d’un Comitè Covid-19 per fer respectar les distàncies i l’ús de mascareta des de l’entrada al Reial Club de Tennis Barcelona-1899, grups bombolla molt ben marcats que garantien la seguretat tant als jugadors com als col·laboradors que han fet possible la competició, una gran disminució de personal tenint en compte que la feina era similar a la d’altres anys i un control molt estricte d’aforament tant amb els espectadors com amb els mitjans de comunicació.

Normatives que venien des de l’ATP que afectaven al nombre d’àrbitres i aplegapilotes per pista, dificultant el repte de servir als tennistes, però superant-lo amb nota. Passar de sis per pista que estaven permesos a cada grup a només quatre no va ser senzill, molt més cansat pels ballkids que havien de córrer quasi el doble, i els línies havien de cobrir la seva individual propera i també cantar les boles de l’altre camp amb la xarxa enmig. Una feina possible només pels que tenen una concentració i una vista privilegiada.

Manuel Queimadelos/Quality Sport Images

Una gran novetat que ha estat clau pel triomf d’aquest Barcelona Open Banc Sabadell 2021 ha estat la mascota que s’ha guanyat el cor de tots, fins al punt de prendre en més d’una ocasió el protagonisme als tennistes. En Goody, clarament relacionat amb l’emblemàtic drac del parc Güell, va aconseguir arrencar somriures i riallades de tothom gràcies al seu carisma i la seva energia per animar l’ambient, oferint també un Sant Jordi diferent que van gaudir de forma molt directa els jugadors, transmetent així les nostres tradicions. Fins i tot va tenir l’oportunitat de compartir el moment piscina amb els campions! Una tradició, que malgrat haver estat molt controlada, no s’ha volgut perdre al ser una de les característiques mítiques del torneig.

Rafa Nadal, a la piscina després de guanyar el Godó - Quality Sport Images
Rafa Nadal, a la piscina després de guanyar el Godó – Quality Sport Images

Ens trobem davant un torneig que ha sabut adaptar-se a les necessitats d’una societat canviant, que exigeix contingut constant i de qualitat. La digitalització ha estat una peça imprescindible per pujar de nivell, per aconseguir que el què passava al club arribés a casa de qualsevol fan fent-lo sentir que pertanyia a l’experiència, que només li faltava entrar a pista. Hi ha hagut gran activitat per xarxes socials, facilitats per proveïdors, patrocinadors i periodistes; i s’ha viscut la coronació del nostre Marc López. El català va guanyar l’any passat l’edició virtual, essent el més votat a les xarxes, i va rebre també el seu merescut premi.

Marc López, guanyador de l’edició digital 2020 – Manuel Queimadelos/Quality Sport Images

David Ferrer, ex número 3 del circuit i actual director del torneig, va demostrar el suport incondicional cap al seu equip, la junta del club i tots els col·laboradors, amb discursos d’ànim i paraules d’afecte i d’il·lusió per tirar endavant la nova edició amb les que va aconseguir transmetre la seva implicació cap a tots els que l’han fet possible.

David Ferrer, director del torneig – Manuel Queimadelos/Quality Sport Images

El Barcelona Open Banc Sabadell ha estat referent a nivell mundial, un exemple de que en temps de pandèmia podem aconseguir amb esforç i bona organització esdeveniments del màxim nivell. L’esport un bé essencial, que amb consciencia i aplicant totes les mesures, els jugadors poden gaudir de la calor del públic i els espectadors sentir-se una mica més a prop dels seus ídols.